Bridget Maasland onder vuur in Promenade: ‘Dit is niet heel fris’

Bridget Maasland werd gisteren onder vuur genomen in de seizoensopener van Promenade, de satirische talkshow van Diederik Ebbinge. Hij vindt dat de presentatrice zich heel erg onfris heeft geuit.

Promenade © NPO

Het is volgens Bridget Maasland tijd dat haar programma RTL Boulevard eens de Gouden Televizier-Ring wint, helemaal nu hun collega Peter R. de Vries is vermoord. “We bestaan twintig jaar en we hebben natuurlijk echt wel een heel vreselijk jaar achter de rug, dus áls we nou eens een keer mogen winnen, dan zou ik dit wel een heel mooi jaar vinden.”

Onfrisse Brigdet

Promenade-host Diederik Ebbinge vindt het onsmakelijk. “Ik vind dit persoonlijk niet heel fris hoor, wat hier gebeurt. Ik snap niet precies hoe je hoofd in elkaar zit wil je deze twee dingen aan elkaar verbinden. Ik bedoel: hij is hier ook regelmatig geweest. Als hij hier als laatste was geweest, dan hadden wij toch ook niet die prijs moeten winnen ofzo?”

Zijn collega Eva Crutzen daarop: “Nou, ik zou daar wel mee kunnen leven hoor, daar ben ik gewoon heel eerlijk in.”

Peter in Promenade

Diederik blikte ook nog terug op de twee Promenade-optredens van Peter. “Peter heeft natuurlijk een paar keer meegewerkt aan ons programma, wat wij natuurlijk echt fantastisch vonden. Ik weet nog dat ik hem de eerste keer een mailtje stuurde en dat hij meteen terugmailde dat hij heel graag kwam en erg van het programma hield, dus dat was natuurlijk voor ons een ontzettend groot compliment.”

Vervolgens is Peter twee keer in de Promenade-studio geweest. “We hebben dat met ontzettend veel lol gedaan. We zagen ook dat Peter daar enorm van genoot en ook continu zei dat hij graag een keer terug wilde komen, wat wij weer als een heel groot compliment ervoeren. Het was echt fantastisch.”

Onwezenlijk

Diederik: “Het is dan ook echt belachelijk om te beseffen dat hij er niet meer is, zeker ook omdat we voor dit seizoen weer een paar plannen voor hem hadden. Het blijft heel onwezenlijk op de een of andere manier.”

Het nieuwe seizoen van Promenade begon gisteren met 279.000 kijkers op NPO 3, goed voor een marktaandeel van 7 procent.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ongepast dat Bridget Maasland het winnen van de Televizier-Ring aan de moord op Peter R. de Vries koppelt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen