Angela de Jong terug van vakantie, pleit voor kielhalen Op1

Angela de Jong is terug van vakantie. De gebruinde opiniediva pleit in haar eerste column van het nieuwe tv-seizoen voor het kielhalen van de late talkshow Op1. Ze is er echt he-le-maal klaar mee.

Angela de Jong © NPO

Het is voor Angela de Jong echt ondraaglijk aan het worden hoe Hilversum maar door blijft modderen. “Het is elk jaar hetzelfde. Bij terugkeer in Nederland, na een paar fijne weken onder de buitenlandse zon, koester ik de naïeve hoop dat tijdens mijn afwezigheid een paar zaken op miraculeuze wijze zijn veranderd”, schrijft ze in het AD.

Geklungel bij Op1

Eén daarvan is de situatie bij Op1, dat geplaagd wordt door dalende kijkcijfers, een continue in- en uitstroom van presentatoren en een groeiende disconnectie met de kijker. Die heeft immers geen flauw idee meer wie er ’s avonds achter de talkshowtafel zal zitten: dat lijkt tegenwoordig elke willekeurige NPO-presentator te kunnen zijn.

Zwetend in haar badpak hoopte Angela dat er bij haar terugkeer wat veranderd zou zijn. “Dat Jeroen Pauw na de zoveelste rel rond Talitha Muusse het geklungel aan de Op1-tafel niet meer kan aanzien en er zelf weer gaat zitten.”

Talkshowdebacle

Helaas voor Angela is dit niet gebeurd. “Ik blijf de hoop houden dat ze wakker worden bij Op1 en eindelijk inzien dat het dragen van een latenighttalkshow een vak is.”

“Dat na het debacle Erik Dijkstra-Willemijn Veenhoven-Tim Hofman-Paul de Leeuw-Astrid Joosten-Talitha Muusse-en-weer-Erik Dijkstra het einde van de krukkenparade in zicht is en Sven Kockelmann een kans krijgt. Naïef misschien, maar een tv-kijker mag, nee móet dromen en hoop houden.”

AD-column

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Op1 in de tv-versnipperaar moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen