Viktor Brand wil niets zeggen over zijn salaris bij SBS 6

Viktor Brand wil niets zeggen over zijn salaris bij SBS 6, ondanks dat hij daar de presentator is van Hoeveel Ben Je Waard?. Daarin laat hij zijn kandidaten wél een boekje opendoen over hun financiën.

Viktor Brand © SBS

Eigenlijk is Viktor Brand het levende bewijs dat je niet de hele dag je hele leven hoeft te etaleren op sociale media om een succesvolle presentator te zijn. We zien of horen eigenlijk nooit wat over Viktors privéleven, maar ondertussen maakt hij al sinds jaar en dag succesvolle programma’s voor SBS 6.

Viktor zwijgt

Qua salaris zal Viktor niet tot de top behoren. Wat hij precies verdient, wil hij in tv-gids Televizier niet prijsgeven. Vanwege zijn programma Hoeveel Ben Je Waard? wordt hij daar wel vaak naar gevraagd. “Zeker, vooral journalisten, maar ook mensen die ik er voor dit programma op straat naar vraag.”

Wat zeggen die mensen op straat dan? “Dan zeggen ze dat ze mij dat niet aan de neus hangen en vragen ze of ik dat wel zou zeggen. Dan geef ik eerlijk toe van niet. Maar ik vind ook niet dat dat hoeft. Mart Smeets fietst ook niet zelf de Tour de France.”

Big spender

Viktor vindt het fijn dat hij zo’n riant tv-salaris heeft. “Ik heb ook weleens berekend hoeveel ik pin en uitgeef aan eten. Daar schrok ik best van. Ik wist al wel dat ik een impulsieve koper ben en een sneakertic heb. Voor sneakers maak ik altijd ruimte, ook als ik die maand al andere duren uitgaven had.”

Toch is Viktor niet iemand die te koop loopt met zijn rijkdom. “Ik vind het jammer dat we zoveel status ophangen aan geld. Dat je iets verkeerd doet als je ‘maar’ 1.500 euro netto verdient.”

Lariekoek

Mensen die rondkomen van 1.500 euro netto per maand zijn helemaal niet mislukt, vindt Viktor. “Totale lariekoek natuurlijk.”

“Iemand die zich gewoon redt met dat salaris maakt kennelijk andere keuzes. Die doet misschien vrijwilligerswerk of is fantastisch voor zijn gezin. Dat is veel belangrijker dan geld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Viktor Brand onder of boven de 200.000 euro zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen