Viktor Brand denkt dat RTL 4 en SBS 6 naast elkaar blijven bestaan

Viktor Brand denkt dat RTL 4 en SBS 6 naast elkaar blijven bestaan als RTL en Talpa straks daadwerkelijk met elkaar fuseren. Hun kleinere zenders zullen wel deels verdwijnen, denkt hij.

Viktor Brand © SBS

De tv-fusie tussen RTL en Talpa is het horrorscenario voor de tv-sterren van ons land: na tientallen jaren zal daardoor een einde komen aan de megasalarissen in Hilversum. “We moeten het eerst nog even afwachten, maar stel dat hij er komt… Het is eigenlijk een beetje onvermijdelijk”, reageert SBS 6-vedette Viktor Brand op Radio 10.

RTL 4 en SBS 6

Het moest ervan komen, denkt Viktor. “Het zijn natuurlijk twee grote jongens die elkaar al zo lang beconcurreren met acht zenders. Ik denk dat je vooral zult zien dat er een aantal zenders zullen worden samengevoegd die een beetje dubbelen en dat SBS 6 en RTL 4 gewoon overeind blijven. Maar dat is mijn vermoeden, ik ben aan het speculeren.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat het publiek van SBS en dat van RTL gewoon bediend blijven op hun manier, met dezelfde gezichten. Wat dat voor de presentatoren gaat betekenen is koffiedik kijken. Ik heb geen enkel idee, maar ik maak me geen zorgen. Ik denk dat ik de programma’s blijf doen die ik doe en die doen het goed, dus ik hoor het wel.”

Vast contract

Viktor is een van de weinige tv-sterren met een vast contract. Het is een unicum. “Dat kun je wel zeggen, ja. Dat komt nu niet meer voor. Sterker nog: ik denk dat ze niet eens meer vaste contracten uitdelen. Ik ben gewoon keurig in vaste dienst. Dat kan ook niet anders als je zo lang ergens werkt. Na zoveel flexcontracten moeten ze je een keer iets vasts aanbieden. Ik heb inderdaad een vast contract, ja.”

Hij vindt het prima bij SBS. “Ik ben sowieso redelijk honkvast. Ik kan ook slecht tegen verandering, dus ik denk dat het misschien ook met mijn karakter te maken heeft. Maar er zijn twee partijen, dus kennelijk bevalt het hen ook nog. Ik heb al die jaren gewoon lekker gedaan waar ik zelf zin in had en mijn eigen tokootje gebouwd met veel vaste programma’s die meerdere seizoenen kregen: vtwonen, Mr. Frank Visser, Hoeveel Ben Je Waard.”

Rad van Fortuin

Het is ook weleens voorgekomen dat Viktor een programma weigerde. “Zeker. Ik kan nu zo snel geen titel noemen, maar er zijn echt wel programma’s voorbijgekomen. Rad van Fortuin bijvoorbeeld. Daar heb ik ooit een test voor gedaan omdat men dat graag wilde.”

“Ik heb gezegd: ‘Jongens, ik doe die test voor jullie omdat jullie het graag willen, maar weet wel dat als ik het word dat we dan een probleem hebben. Dan moeten we echt héél lang praten voordat ik dit wil doen.’ Soms heb je zo’n ding. Zij willen het dan graag. Dan zeggen ze: ‘We willen je toch graag even zien in die rol. Zou je het alsjeblieft willen doen?’ Dat moet je dan ook respecteren.”

Werkweigering

Uiteindelijk ging Rad van Fortuin naar André Hazes jr. toe. Heeft SBS hem dat kwalijk genomen? “Natuurlijk moet je altijd heel goed afwegen voordat je nee zegt, want je wordt goed betaald door een bedrijf en het is je werk, maar in mijn ervaring is er altijd heel goed overleg mogelijk over waarom ik wel of niet een programma wil doen. Ik doe ook zoveel dat ze me nooit kunnen betichten van werkweigering.”

Tot slot: ziet hij een tv-samenwerking met Martien Meiland zitten? “Het lijkt mij heel gezellig. We zijn echt wel goede matties, in die zin dat we erg om elkaar kunnen lachen en een goede klik hebben. Dat is leuk en heel fijn. Het is een ontzettend fijn mens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen