The Voice-ster Glennis Grace nagelt ‘haters’ keihard aan schandpaal

Glennis Grace, de nieuwe coach van The Voice of Holland, gaat enorm tekeer tegen alles en iedereen. Waar ze haar ‘haters’ vorige week al de huid vol schold, nagelt ze hen nu aan de schandpaal.

Glennis Grace © RTL

Op z’n zachtst gezegd is Glennis Grace nou niet bepaald de meest geliefde zangeres van Nederland. Haar aanstelling bij The Voice heeft behoorlijk wat teweeggebracht: veel mensen vinden dat het format een beetje z’n glans kwijt is nu er ook al coverzangeressen in de jury mogen zitten. Maar ook haar gedrag op social media stuit men tegen de borst.

Kritiek op Glennis

De 43-jarige Glennis was twee weekenden geleden flink aan het pochen met haar zoektocht naar een nieuwe auto – ze testte er eentje van twee ton – en afgelopen weekend kreeg ze veel kritiek over zich heen vanwege haar filmpje over Peter R. de Vries. De zangeres kreeg het voor elkaar om de aanslag op Peter heel erg op zichzelf te betrekken.

Na dat filmpje kreeg Glennis ongelooflijk veel kritiek, waarna ze een filmpje opnam en iedereen echt he-le-maal de huid vol schold. “M*therf*ckers!”, riep ze een aantal keer. En dat is dan uitgekozen voor het familie-amusement van RTL 4…

Schandpaal

Glennis begint haar week lekker positief, want nu kiest ze ervoor om enkele van haar ‘haters’ met naam, toenaam én foto op Instagram te zetten, zodat haar volgers daarop los kunnen gaan. “Dit is Beau. Bo ziet er lief en schattig uit, maar heeft een duivel in haar hart. En een haat naar alles wat maar met mij te maken heeft.”

Zo stelt Glennis meerdere critici voor, waaronder ook ene Jeanne. “Je zou denken dat Jeanne oud en wijs genoeg is, maar helaas heeft ook zij geen liefde in haar hart. Lets show her the opposite.”

En over iemand anders: “En dan deze meid. Ze ziet er voldaan uit, maar niks is minder waar. Ze heeft ook haar been gbroken. Zielig wel. Show her love peeps. She needs it!”

Slap aftreksel

Zo gaat het maar door. “En jij, Chris, wil over mijn vader gaan beginnen toch? Heel slecht idee van jou!! Ik hoop voor jou dat jij je vader nog hebt. Maar eigenlijk ben je helemaal niks waard. Geen stuiver!!! Kom maar een keer met mij praten en dan ben ik benieuwd of je mond nog zo groot is. Eerlijk, zou je het aandurven? Denk het niet… Slap aftreksel van de mens ben je.”

De volgers van Glennis worden gemotiveerd om deze mensen te berichten. “Stuur haar een beetje liefde. Want denk dat ze dat nodig heeft”, zegt ze dan. Of: “Even een SO naar Lia jongens!”

Yvonne reageert

Showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Alberta Verlinde, vindt het op het randje. “Glenda zet de aanval in en maakt screenshots van de accounts van vervelende volgers. Ze spreekt mensen aan op het hebben van ‘de duivel in hun hart’ en roept haar volgers op om ‘liefde’ (ze bedoelt haat) naar deze mensen te sturen.”

Glennis moet dit professioneler oplossen, vindt Yvonne. “Besef dat ‘geef deze mensen liefde’ in deze context kan leiden tot bedreigingen en deze mensen aangifte kunnen doen van aanzet tot haat (strafbaar feit), dus ik zou deze mensen gewoon lekker blokkeren in het vervolg. Haat hoort er een beetje bij als je BN’er bent, lijkt me.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Glennis Grace op een professionele manier omgaat met kritiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen