Renze Klamer de klos? ‘BNNVARA ziet hem nu als een verrader’

De manier waarop Renze Klamer heeft gereageerd op zijn ontslag bij De Vooravond is carrièretechnisch niet slim. Dat zegt Catherine Keyl in weekblad Weekend. “De tv-wereld is gewoon een slangenkuil.”

Renze Klamer © Natalia van der Zalm

Na twee seizoenen heeft BNNVARA besloten om het presentatieduo van De Vooravond te lozen: zowel Renze Klamer als Fidan Ekiz zijn op straat gezet. Zij worden vervangen door een iets linkser duo dat meer bij de omroep past: Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Het gebeurt niet elke dag dat presentatoren zó rücksichtslos ontslagen worden.

Moedige verrader

Renze maakte van zijn hart geen moordkuil en reageerde via Twitter verbijsterd op zijn ontslag. “Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand an seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt mag het zeggen.”

Carrièretechnisch is dit geen handige tweet, vertelt tv-dino Catherine Keyl aan de Weekend. “Dat soort berichten op Twitter word je in Hilversum niet in dank afgenomen. Moedig dus dat hij dat doet. Dat wordt gezien als verraad.”

Slangenkuil

Ziet BNNVARA hem nu als een verrader? “Hij sluit hiermee ook zéker zelf de deur, ja. De tv-wereld is gewoon een slangenkuil.”

Het is heel zonde dat Renze is vervangen, vindt Catherine. “Renze was nog maar net begonnen, hij heeft niet eens de tijd gehad om zich te ontwikkelen. Ik vond dat hij heel leuke en goede dingen deed, zoals een liedje tussendoor zingen. Daar moet je ook durf voor hebben.”

Kritiek op Sophie

Wat vindt Catherine van het nieuwe duo? Vindt ze Sophie net zo goed als Fidan? “Nee, alle respect voor Sophie, maar zij is geen krachtige interviewster. Zij durft langt niet zoveel als Fidan.”

En hoe moet het nu verder met Renze? “Ik hoop dat hij bij de EO misschien nog mooie dingen kan gaan doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen