Piet Paulusma baalt van GeenStijl: ‘Dit was gewoon niet terecht’

Piet Paulusma is nog altijd niet vergeten wat GeenStijl hem in 2008 heeft geflikt. De weerman van Omroep MAX vindt dat hij toen ten onrechte in opspraak is gekomen door de nieuwssite.

Piet Paulusma © Roland J. Reinders/MAX

Een bezoeker van GeenStijl filmde in dat jaar hoe ontzettend hard de SBS 6-auto van Piet Paulusma over de snelweg scheurde en plaatste dat vervolgens op de videosite Dumpert, toen nog het zusje van GeenStijl. Het filmpje is daar nog altijd te bekijken. ‘Piet Paulusma 170 op de snelweg’, luidt de titel.

Piet in opspraak

Het is volgens Piet echt onzin, vertelt hij in de nieuwste editie van Veronica Superguide. “Ik ben een redelijk nette rijder. Maar als je miljoenen kilometers maakt, zit daar altijd wel een foutje tussen. Al ben ik één keer onterecht in opspraak gekomen”, vertelt hij. “Toen stond er een filmpje op GeenStijl van twee gasten die mij inhaalden met 240 km/u.”

Het leek daardoor net alsof hijzelf ook 240 kilometer per uur reed, aldus Piet. “Maar zij filmden hun eigen teller en reden véél harder dan wij. Ik zat ook niet eens achter het stuur trouwens. Heeft me wel een hoop commentaar opgeleverd.”

Homoweerman

Toch is dit niet de grootste onzin die ooit over Piet is geschreven, zegt hij. Wat is dat wel? “Dat ik homo zou zijn. Toen heb ik me wel even afgevraagd waar ze dat vandaan haalden. Dan hoorde ik mensen zeggen: ‘O, die Piet is niet aan de vrouw. Zou-ie achter de mannen aan zitten?’”

Liever steekt Piet zijn worst in andere zaken. De sauna bijvoorbeeld. Al doet hij dat niet meer in Nederland. “Ik ben één keer naar de sauna geweest toen ik al bekend was. Geen succes. De sauna was prima, maar je wordt continu aangekeken. Begrijpelijk, maar het was voor mij wel duidelijk dat het bij die ene ervaring zou blijven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Piet Paulusma ook is ingehaald door de moderne tijd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen