Medische situatie Peter R. de Vries leek heel even hoopvol

De medische situatie van Peter R. de Vries leek met kleine stapjes vooruit te gaan na de aanslag op zijn leven. “We hadden echt hoop met z’n allen”, aldus RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst.

Peter van der Vorst © RTL Boulevard

Peter R. de Vries werd vorige week dinsdag neergeschoten na de uitzending van RTL Boulevard. Negen dagen later, gisteren, is hij aan zijn verwondingen overleden. En dat heeft voor de tweede keer een schokgolf veroorzaakt in ons land. Veel mensen hadden de hoop dat hij uiteindelijk tóch weer uit dat ziekenhuisbed zou stappen.

‘Er was hoop’

Heel even leek de situatie van Peter R. ook hoopvol, vertelde Peter van der Vorst gisteren in RTL Boulevard. “Er was hoop. We hadden echt hoop met z’n allen. Er waren ook kleine stapjes waarvan we dachten: wie weet. Maar gisteren kregen we al de eerste signalen dat het niet goed ging en dat we ons toch moesten voorbereiden op wat er vandaag gebeurd is. In de loop van de ochtend werd het duidelijk dat het ook zo was.”

Simon Vuyk, een goede vriend van Peter en bestuurslid van Peters stichting De Gouden Tip, had ook hoop, vertelde hij woensdagavond in Op1. “Woensdag dacht ik, na die grote paniek, hij is er nog. Als er iemand in staat is om kleine kansen te grijpen, dan is hij het wel. Je leeft en je teert en je werkt ook op basis van hoop. Hoop verbindt ons om hem heen. Nadat ik donderdag bij hem was geweest, was die hoop gevoed.”

Nare week

Het is een zwarte dag, ook voor RTL, vertelt Peter van der Vorst. “De familie heeft ons gevraagd om vanuit RTL het bericht de wereld in te sturen en dan zie je ook zwart-op-wit dat het zo is. Dan breekt iedereen. Je noemt het een k*tfilm, Albert… Dit was een hele nare week, laat ik het dan netjes zeggen. We zijn zo verdrietig met z’n allen.”

Ook Luuk Ikink had zijn hoop gevestigd op een miraculeus herstel. “Je weet dat het echt fout af kan lopen, omdat we allemaal weten wat er gebeurd is. Alleen je parkeert dat een beetje gedurende de week omdat je denkt: oké, er is weer een dag voorbij, wie weet. Dan bouw je toch die hoop op. Tegen beter weten in.”

Ontreddering

De mensen van RTL Boulevard zitten er behoorlijk doorheen, aldus Luuk. “Het is zo’n ontreddering. Wat moet die ontreddering wel niet zijn bij z’n familie en z’n vrienden en z’n kinderen? Het is echt verschrikkelijk. Bij ons op de redactie heerst hetzelfde gevoel.”

“Mensen zijn ontzettend verdrietig, er wordt heel veel gehuild en meestal vind je in zo’n moment ook nog wel een moment van lucht of dat je met elkaar kunt lachen, maar dat was er vandaag gewoon echt niet. Het is als een enorme mokerslag aangekomen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen