Jort Kelder enorm kribbig tegen Judith Osborn: ‘Sorry hoor’

Jort Kelder heeft gisteren in zijn talkshow Op1 ongelooflijk kribbig gereageerd op studiogast Judith Osborn. Haar nieuws van de dag was dat veel ouderen zelfs na vaccinatie nog niet naar buiten durven.

Judith Osborn en Jort Kelder © NPO

Niet alle senioren durven hun activiteiten weer op te pakken, ook al zijn ze volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Het AD liet gisteren een van die ouderen aan het woord: “Je hoort ook verhalen dat mensen die gevaccineerd zijn toch nog besmet kunnen raken. Dat kan ik aan hun neus niet zien omdat ze vaak geen klachten hebben.”

Judith geraakt

Judith Osborn vindt dat heel naar voor die ouderen, vertelde ze gisteren in Op1. “Er stond in het AD een stuk over dat ouderen niet naar buiten durven, ook al zijn ze twee keer gevaccineerd. Dat ze zich eigenlijk ontzettend eenzaam voelen. Die angst is een allesbepalend iets voor het leven. Die eenzaamheid van die ouderen raakt mij enorm.”

Zelf herkent Judith dat ook in haar omgeving. “Mijn ouders zijn alle twee ook gevaccineerd, maar doen heel voorzichtig. Ze doen ’s ochtends vroeg de boodschappen en de hond en gedurende de dag eigenlijk niet.”

Kribbige Jort

Gastheer Jort Kelder reageerde buitengewoon kribbig. “Judith, als jij met je ouders nou gewoon even naar de statistiek kijkt. Iedereen kan besmet raken, maar mensen die twee keer gevaccineerd zijn komen gewoon niet in het ziekenhuis. Wat heb je nou nog voor leven als je alleen maar thuiszit?”

Judith daarop: “Dat hoef je mij niet te vertellen, Jort, want ik herken die angst niet. Maar die mensen zitten natuurlijk in een angst.”

Jort: “Dat zie ik wel, maar het is een onderdeel van desinformatie.”

Vicieuze cirkel

Judith: “Het is een vicieuze cirkel, die op een of andere manier doorbroken moet worden. Ik bedoel: dat blijft in dat hele kleine wereldje zitten en die wereld wordt kleiner en kleiner. Dan steven je op een eenzaamheid af en hoe kun je die mensen dan nog bereiken en het huis uit krijgen, zodat ze weer bewegen en hun wereld groet wordt?”

Jort: “En weer gezonder worden. Sorry dat ik zo kritisch ben, maar dan denk ik: kijk naar de statistiek! Als je geprikt bent, kun je in principe niet meer het ziekenhuis in.”

Sorry

Judith: “Ja, maar Jort, dat hoef je niet tegen mij te zeggen.”

Jort: “Dan ga je jezelf opsluiten. Sorry, ik word er een beetje kribbig van. Dan denk ik: dan hoef je dus ook geen vaccins te nemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jort Kelder wordt kribbig van mensen die gevaccineerd zijn en nog steeds niet naar buiten gaan. Begrijpt u dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen