Johan Derksen vindt Sigrid Kaag een arrogante betweter

Johan Derksen heeft er geen enkele moeite mee dat Sigrid Kaag momenteel zo onder vuur ligt. Hij vindt haar een arrogante betweter. “Zij heeft nu ook een paar steekjes laten vallen.”

Johan Derksen en Sigrid Kaag © SBS, RTL

D66-leider Sigrid Kaag ligt op het hakblok, omdat zij en haar team zo ongeveer mede-regisseur waren van de ‘onafhankelijke’ VPRO-documentaire over haar. “Ze staat een beetje voor l*l. Ze speelt graag de zelfverzekerde, onberispelijke dame, maar ze heeft nu ook een paar steekjes laten vallen”, reageert Johan Derksen.

Arrogante branie

Sigrid krijgt momenteel flink wat kritiek voor haar kiezen. “Het heeft er vooral mee te maken dat Kaag voor de gewone Nederlander als een hele arrogante, betweterige dame overkomt die dan heel stoer zegt: ‘Ik wil de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland worden.’ Dan denk ik: hoezo?”

Johan twijfelt aan haar capaciteiten. “Je hebt het grootste deel van je leven in het buitenland gewoond en weet helemaal niet wat er in Nederland leeft! Maar zij straalt helemaal uit van: laat mij het maar regelen. Dat vind ik een heel gevaarlijke tendens, want niemand weet of die mevrouw écht de kwaliteiten heeft, buiten die arrogante branie van haar.”

‘Ze zet groepen weg’

Collega Valentijn Driessen, sportjournalist bij De Telegraaf, is het eens met Johan. “Ze zet ook hele bevolkingsgroepen weg, want ze sprak op een gegeven moment over de aanhangers van Baudet: ‘Wat zijn dat voor mensen?’ Dat is natuurlijk de hooghartigheid ten top. Als zij dan premier van alle Nederlanders moet worden… Dat is bijna niet verenigbaar op deze manier.”

Sigrid deed die uitspraak in de VPRO-documentaire, overigens nog vóórdat Forum voor Democratie volledig instortte. Johan: “Kaag moet niet dat soort mensen meteen even wegzetten, want anders zullen we Kaag eens even wegzetten.”

Reclamestunt

Die VPRO-documentaire over Kaag is in elk geval niet meer serieus te nemen, aldus Johan. “Daar moet D66 gewoon voor betalen, want het is gewoon een reclamestunt geworden.”

Wat als er nu verkiezingen zouden zijn? Dan zou D66 instorten, denkt hij. “Dat scheelt de helft van de stemmen, want nu hebben ze een stok om haar te staan.”

Fragment

Johan doet bovenstaande uitspraken in het programma De Oranjezomer. Het bijbehorende fragment ziet u onderstaand.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het met Johan Derksen eens over Sigrid Kaag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen