Bridget Maasland was bijna getuige van aanslag op Peter R. de Vries

Bridget Maasland was bijna getuige van de aanslag op het leven van Peter R. de Vries. Het scheelde niet veel of ze had op die bewuste avond achter haar collega aan gelopen naar de parkeergarage.

Bridget Maasland © RTL

Aangezien Bridget Maasland ziek thuis zat, werd de dinsdaguitzending van RTL Boulevard overgenomen door Marieke Elsinga. Na afloop werd Peter R. de Vries neergeschoten. “Het is heel gek. Ik was ziek thuis. Ik zou eigenlijk bij Boulevard hebben gestaan, maar ik lag ziek thuis. Marieke nam de uitzending van mij over. Eigenlijk had ik er moeten staan”, vertelt ze in haar podcast.

‘Nee, toch?!’

Van wie hoorde Bridget het nieuws? “Ik kreeg als eerst een bericht van Het Parool binnen: ‘In de Lange Leidsedwarsstraat is een man neergeschoten.’ Toen dacht ik nog: jeetje, bij ons? Bij Boulevard? Nee toch? En echt vijf minuten erna werd ook via Het Parool bekend dat het Peter R. de Vries was.”

Toen speelde zich in haar hoofd het hele scenario af. “Ik weet dat hij via de achteruitgang naar buiten ging, dan kom je op de Lange Leidsedwars uit en dan loopt hij rechtdoor naar de parkeergarage.”

Bridget bijna getuige

Bijna had Bridget die avond hetzelfde loopje gemaakt. “Ik had die avond eigenlijk na Boulevard een afspraak bij de kapper. Dan zou ik met de auto zijn gegaan en dan moest ik opschieten, want dan zou ik om half acht al bij haar moeten zijn. Ik weet ook dat als ik daar had gestaan en naar de kapper was gegaan, ik achter Peter had gelopen.”

Overigens loopt Bridget nooit náást Peter op straat. “Peter gaat altijd alleen, dat doet hij heel bewust. Heel snel ook. Maar wij lopen er dan wel vaak achteraan naar die parkeergarage. Dat was nu ook het geval: een aantal collega’s liepen er ook achter en hebben het ook gezien.”

Hand vasthouden

Eén van die collega’s rende terug en riep in de studio: ‘Peter is neergeschoten!’ “Toen was het eigenlijk onze hoofdredactrice die gelijk zei: ‘Ik moet erheen, iemand moet zijn hand vasthouden.’ Zo van: hij mag daar niet alleen liggen. Heel lief, iemand uit de buurt heeft dat ook daadwerkelijk gedaan.”

Een van de passanten rende namelijk niet weg na de schietpartij, maar knielde naast Peter neer om zijn hand vast te houden. Het is niet bekend wie deze dame is. RTL Boulevard probeert nog altijd haar identiteit te achterhalen om haar te bedanken, zegt Bridget.

Huilend aan de telefoon

Hoe beleefde Bridget de nasleep? “Clarice (Stenger, red.) is gelijk op de fiets naar mij gestapt. Die had mij huilend aan de telefoon, omdat ik natuurlijk ziek thuis was en vijf minuten bij de studio vandaan woon. Je hebt eigenlijk heel erg de neiging om er naartoe te gaan, maar je wil ook niet in de weg lopen. Er gaat eigenlijk zoveel door je hoofd.”

“Toen zei Clarice: ‘Je moet nu niet alleen zijn, ik kom naar je toe.’ Toen hebben we hier het nieuws gevolgd. Het was heel onwerkelijk. Net alsof het niet echt was. Er stond hier aan de overkant een verslaggever bij het politiebureau en dat zie je dan op tv.”

Slechte film

Bridget verbaasde zich er ook over hoe slecht geïnformeerd RTL Nieuws-verslaggeefster Betty Glas was. “Dan zie je iemand bij RTL Nieuws vertellen over waar onze studio zit en waar hij naar buiten zou zijn gelopen en dat klopte helemaal niet. Je denkt de hele tijd: ik zit naar zó’n slechte film te kijken, het is niet waar, het kan niet zo zijn dat hij écht is neergeschoten.”

“En dan met zes kogels. Het is zo’n dijk van een vent. Ik kon het gewoon niet bevatten”, aldus Bridget. “Waarom is hij in godsnaam vertrouwenspersoon geworden van Nabil B.?”

Podcast

De podcast waarin u bovenstaande letterlijke citaten van Bridget kunt terugluisteren, vindt u onderstaand:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u ook dat Peter R. de Vries geen vertrouwenspersoon van Nabil B. had moeten worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen