Albert Verlinde schittert bij RTL Boulevard: tijd voor comeback?

Albert Verlinde krijgt veel complimenten voor zijn optreden in de speciale uitzending van RTL Boulevard over de aanslag op Peter R. de Vries. Is het tijd voor Alberts comeback in het programma?

Albert Verlinde © RTL Boulevard

Veel kijkers complimenteren Albert Verlinde voor de wijze waarop hij gisteren in RTL Boulevard sprak over Peter R. de Vries, terwijl de misdaadjournalist in het ziekenhuis vecht voor zijn leven. “Ik vind Albert Verlinde bij deze RTL Boulevard heel prettig”, twittert Charlotte. En Thijs: “Albert Verlinde terug bij RTL Boulevard, wanneer?”

Zalf voor de ziel

Journaliste Tosca Sel: “Oh, wat fijn om Albert Verlinde vandaag te zien aan de RTL Boulevard-desk. De rust waarmee hij praat, de liefdevolle verhalen en het gedeelde verleden dat hij kan delen. Zo fijn nu, zalf voor de ziel. Sterkte oud-collega’s in deze nare dagen.”

Eigenlijk was Albert gisteren aangekondigd als een van de gasten voor de extra uitzending van Op1, die recht tegenover RTL Boulevard te zien was. Kennelijk is Albert later alsnog uitgenodigd door de showrubriek en daar bleek hij gisteren onmisbaar. Hij gaf de uitzending over Peter R. de Vries extra cachet.

Albert eert Peter

Albert twijfelde niet om Op1 af te zeggen voor RTL Boulevard. “Ze vroegen of ik daar vanavond wilde zitten en dat wilde ik van harte om Peter te eren”, vertelde hij later op de avond in Shownieuws. “Ik liep naar de studio, kom op het plein aanlopen en ik vond het al ingewikkeld om de studio binnen te wandelen.”

Hij vond het niet lastig om terug te zijn bij Boulevard. “Er zijn mensen weggegaan bij dat programma en er zitten hier twee mensen die dat gedaan hebben, maar als dit gebeurt dan ben je toch familie. Als er iets zwaars gebeurt – los van of je een keer ruzie hebt gehad – dan kom je bij elkaar. Dat gevoel kwam heel erg op me af.”

Tijd voor comeback?

Is het niet tijd voor een comeback van Albert bij RTL Boulevard? Iemand van zijn statuur lijkt beter te passen op vlaggenschip RTL 4, dan in het kleinere Shownieuws op SBS 6, waar hij met allemaal oud-collega’s van RTL Boulevard als Bram Moszkowicz, Anouk Smulders en Ronald Molendijk een paar keer per week Boulevardje speelt.

Bovendien mist RTL Boulevard nu iemand van de statuur van Albert. De huidige showkenners van het programma – Aran Bade, Eric de Munck en Rob Goossens – zijn allemaal groentjes. Voorlopig lijkt het echter niet te gaan gebeuren: Albert tekende in april een nieuw tweejarig contract bij Shownieuws.

Fusie

Wellicht biedt de fusie tussen RTL en Talpa mogelijkheden om Albert terug te halen bij RTL Boulevard, al zullen beide partijen nog wel wat uit te praten hebben.

Albert heeft zich na zijn vertrek namelijk meermaals behoorlijk negatief uitgelaten over de vernieuwde showrubriek. “Ik denk regelmatig: waar gáát dit over? Ik was ook mede-eindverantwoordelijk voor het programma en mijn kritisch vermogen zorgde er wel voor dat het programma iets meer inhoud had dan het nu heeft”, sneerde hij onder meer.

Wederzijds respect

Na die kritiek werd Albert behoorlijk uitgelachen in de studio van Boulevard. Toch is het wederzijds respect altijd gebleven en nu, een paar jaar later, is Albert zelf ook wat milder geworden. Net als zijn tv-kindje RTL Boulevard.

Zien we Albert in 2022 weer terug aan de desk van RTL Boulevard?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar komt Albert Verlinde beter tot zijn recht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen