SBS 6 zet Viktor Brand op spectaculaire tv-klus: ‘Ik zei direct ja’

SBS 6 heeft Viktor Brand gevraagd voor de presentatie van de spectaculaire opruimshow Je Huis Op Orde, de Nederlandse versie van de BBC-hit Sort Your Life Out. “Ik zei hier direct ja tegen.”

Viktor Brand © SBS 6

In Je Huis Op Orde gaat een heel team van specialisten aan de slag om huizen van gewone Nederlanders op te ruimen. Alle spullen in huis worden tijdelijk verhuisd en uitgestald in een enorme loods (zie foto) waarna de teamleden het gezin confronteren met de onvoorstelbare hoeveelheid spullen. Wat blijft er achter en wat gaat mee terug?

Tot de laatste paperclip

Viktor Brand vindt het geweldig dat hij dit mag presenteren. “Ik ben er ontzettend blij mee. We gaan mensen helpen om hun leven en hun huis eigenlijk weer een klein beetje op orde te krijgen. Dat zijn vaak mensen die wel het een en ander hebben meegemaakt binnen het gezin, bijvoorbeeld een scheiding of overlijden. Daardoor is de klad erin gekomen.”

“In een week tijd gaan we tot op de laatste paperclip alle spullen uit het huis halen, die worden in een hele grote loods uitgestald. Heel overzichtelijk: van vak naar vak. Dan gaat het gezin twee dagen lang door al die spullen. Die gaan dan samen besluiten: wat gaat er blijven en waarvan gaan we afscheid nemen?”

Viktor zei gelijk ja

Toen Viktor gevraagd werd, hoefde hij niet lang na te denken. “Toen ze me vroegen, heb ik eigenlijk gelijk ja gezegd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik schoonmaken eigenlijk het leukste vindt wat er is.”

“Je kunt mij eigenlijk niet gelukkiger maken dan op een warme dag met zo min mogelijk aan te dweilen en te stofzuigen. Dan maakt zich een soort gelukshormoon aan in mijn lichaam en ik word daar blij van.”

Voorproefje

De Britse versie van deze tv-show:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen