NPO 1 houdt EK Voetbal in huis: rechten van 2024 zijn binnen

NPO 1 houdt de rechten van het EK Voetbal in huis. Ook de volgende editie, die van 2024 in Duitsland, zal daardoor op ’s lands meest bekeken tv-zender te zien zijn. “We zijn heel trots.”

Memphis Depay © NOS

Op deze eerste rustdag van het EK voetbal brengt de NOS tóch EK-nieuws. De omroep heeft namelijk de rechten voor het volgende EK – dat van 2024 in Duitsland – bemachtigd. Daarnaast zal de NOS de komende vijf jaar alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales in de Nations League van 2023 en 2025 uitzenden.

NOS is blij

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, is blij. “We zijn blij dat we voor iedereen in Nederland dé thuishaven zijn van de wedstrijden van het Nederlands elftal. Zowel voor de Oranjemannen als de Oranjevrouwen. Sportevenementen zoals het EK voetbal hebben een grote verbindende waarde. Voor het Nederlandse publiek, en daarmee voor de NOS en de publieke omroep.”

Hij vervolgt: “Halverwege dit EK hebben we 77 procent van alle Nederlanders bereikt. Dat zijn 12,4 miljoen mensen. We zijn er trots op dat we deze rol ook de komende jaren op radio, televisie en online kunnen blijven vertolken.”

WK Voetbal

Het Nederlands elftal en de NOS kennen een lange geschiedenis. Alle toernooien waar het Nederlands elftal actief is geweest zijn uitgezonden door de NOS. Ook alle duels van dit EK, de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden en het WK 2022 zijn bij de NOS te zien.

Bij de Oranjevrouwen worden de voornaamste interlands in de aanloop naar het EK 2022 en het EK zelf live uitgezonden door de NOS. Ook doet de NOS verslag van de duels in de kwalificatieperiode voor het WK 2023 en het EK 2025.

9,1 miljoen kijkers

De liveverslagen van de NOS bij Oranje op grote toernooien kunnen steevast rekenen op een groot publiek. De halve finale tussen Nederland en Argentinië op het WK 2014 is met 9,1 miljoen kijkers nog altijd het meest bekeken tv-moment aller tijden.

“De beelden van Oranje, maar ook de daarbij horende stemmen en gezichten van de NOS behoren tot het collectieve geheugen van Nederland.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat het EK en WK Voetbal bij de publieke omroep thuishoort?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen