‘NOS moet solidair zijn met Hélène Hendriks: boycot Oranje!’

Fons van Westerloo, de voormalig topman van zowel RTL als SBS, vindt dat de verslaggevers van de NOS solidair moeten zijn met Hélène Hendriks. “Ze moeten de spelers van Oranje boycotten.”

Memphis Depay © NOS

Hélène Hendriks mag tijdens het huidige EK Voetbal geen vragen stellen aan de spelers van het Nederlands elftal. En als ze dat wel doet, krijgt ze geen antwoord. De reden? Ze werkt voor hetzelfde programma als Johan Derksen en hij heeft vorig jaar een grapje gemaakt over oproerrapper Akwasi.

Walgelijk arrogant

Fons van Westerloo vindt het een grove schande van de Oranje-spelers. Dat een paar voetballers het grapje over Akwasi niet leuk vonden, kan hij best begrijpen: “Maar een jaar straf is kennelijk niet genoeg”, schrijft hij in De Telegraaf.

Het is volgens Fons evident dat Johan geen racist is. Hij vindt het dan ook onzin dat het hele voetbalteam van SBS 6 wordt geboycot door Oranje. “En dan ook nog een van de weinige vrouwelijke voetbalverslaggevers als een leproos behandelen, vertelt veel over de arrogantie van de miljonairtjes op het veld.”

‘Boycot Oranje!’

Die voetballers kunnen echt totaal niet tegen kritiek, aldus Fons. Toen hij nog bij de televisie werkte, reisde hij wel eens mee met het nationale elftal. “Toen ervoer ik hoe sommigen denken ver boven de mensheid te staan en dus slecht tegen kritiek konden.”

Het verbaast Fons dat er in Hilversum geen solidariteit wordt getoond met Hélène. “Als ik nog directeur zou zijn van de omroep die het Nederlands elftal uitzendt, zou ik mijn verslaggevers verordonneren solidair te zijn met Hélène Hendriks en de spelers monddood te maken zolang ze haar boycotten.”

Hélène reageert

Hélène reageerde een paar weken geleden gelaten op het nieuws dat Oranje hun programma blijft boycotten. “Natuurlijk is dat wel jammer en zou het leuk zijn als ik ze wel kon spreken. Soms maakt dat het werk boeiender, maar we gaan verder met alle voorbereidingen en er is alsnog genoeg te doen.”

Johan Derksen gaf vorige week aan dat hij geenszins van plan is om de ‘onvolwassen miljonairtjes’ van Oranje te pleasen.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen