Hugo de Jonge wil niet meer zingen op televisie: ‘Dit doe ik niet’

Hugo de Jonge heeft zijn pr-beleid aangepast. Hij wil niet meer zingen op televisie en weigerde gisteren daarom een verzoek van RTL Boulevard-verslaggever Wolter Kroes. “Dit doe ik niet.”

Hugo de Jonge en Wolter Kroes © RTL Boulevard

Wolter Kroes zat donderdagavond in de talkshow Op1 en kreeg presentator Jort Kelder toen zo ver om een heel klein stukje van zijn Oranje-klassieker Viva Hollandia mee te zingen. Dat inspireerde RTL Boulevard om zijn vaste politiek verslaggever Dries Roelvink voor één dag in te ruilen voor Wolter Kroes.

Hugo vindt het niet pri-i-ma

Samen met een cameraploeg van RTL Boulevard toog Wolter gisteren naar Den Haag om politici aan het meezingen te krijgen. Het lukte hem bij Cora van Nieuwenhuize en Sander Dekker, maar uitgerekend Hugo de Jonge zei nee. “We zijn er weer bij en dat is pri-i-ma”, probeerde Wolter tevergeefs.

Hugo daarop: “Ja, mooi is dat hè? Nee, nee, nee, we gaan het niet doen. We gaan het niet doen.”

Wolter: “Kom, één keer!”

Zingende Hugo

Het lijkt daarmee dat de zingende Hugo de Jonge definitief verleden tijd is. Tijdens de afgelopen feestdagen raakte hij niet uitgezongen op televisie. Eerst verscheen hij zingend in de talkshow van Beau van Erven Dorens en tot overmaat van ramp was hij ook nog eens een zingend onderdeel van de kerstspecial van All You Need Is Love.

Het liep allemaal zo erg de spuigaten uit, dat Sylvana Simons op een gegeven vermoedde dat Hugo een van de kandidaten was in de muzikale RTL 4-show The Masked Singer. Uiteindelijk bleek niet Hugo, maar Richard Groenendijk in het oliebollenpak te zitten.

Nieuwsgierig

Nu wil Hugo dus niet meer zingen en dat vindt Wolter best jammer. “Ik was zo nieuwsgierig hoe die bewindslieden hierop zouden reageren.”

Hoe kijkt hij terug op zijn optreden bij Op1, waar hij Jort in verlegenheid bracht? “Het was maar één zin bij Jort, hè? Maar hij deed het wel. Ik vond het knap dat hij het aandurfde hoor.”

Fragment

Het absolute non-item in RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen