Giovanca-basher Natasja Gibbs aan de slag als presentatrice Op1

Natasja Gibbs debuteert als presentatrice van de talkshow Op1. Het is een opvallende keuze, omdat ze drie maanden geleden keihard heeft uitgehaald naar haar nieuwe collega Giovanca Ostiana.

Natasja Gibbs © Tom Cornelissen

Vanwege het EK Voetbal zijn er op dit moment even geen uitzendingen van Op1, maar op 24 juni keert de talkshow weer terug. De maandagse aflevering zal dan nog een paar keer gepresenteerd worden door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, maar daarna zit het erop voor dit duo. Sophie gaat immers De Vooravond presenteren.

Erik en Natasja

BNNVARA introduceert op maandag 12 juli een nieuw duo: Erik Dijkstra en Natasja Gibbs. Ze zullen vooralsnog vier maandagen lang te zien zijn, maar hoe de omroep zijn Op1-uitzendingen daarna gaat invullen is nog niet bekend. Als ze het goed doen, is het niet uitgesloten dat ze wat langer mogen blijven zitten.

De aanstelling van Natasja Gibbs is pikant. De presentatrice van het radioprogramma De Nieuws BV heeft drie maanden geleden namelijk behoorlijk uitgehaald naar Giovanca Ostiana, die de EO-uitzendingen van Op1 presenteert. Zij worden nu elkaars collega’s.

Sneer aan Giovanca

Natasja gaf aan het onbegrijpelijk te vinden dat Giovanca op Op1 is gezet. “Hoe kijk je naar Giovanca en Natacha Harlequin die zonder gedegen journalistieke achtergrond een prominente tv-positie kregen?”, vroeg de VARAgids haar.

Zij daarop: “Met veel belangstelling. Lastig. Maar zonder afbreuk te doen aan Giovanca of Natacha – zij zijn mensen die gedegen hun werk doen – baal ik er wel eens van. Er zijn zoveel goede vrouwelijke diverse journalisten en presentatoren. Waarom staan die niet op de radar? Jammer.”

Retoriek

Het bleek Natasja behoorlijk hoog te zitten. “Het doet afbreuk aan het vak en de kunde die er wel degelijk bestaat. Bovendien voedt het de retoriek: nou zie je wel, ze kunnen het niet. Anderen van kleur met een diverse achtergrond hebben daar last van.”

Natasja en Erik zijn vanaf maandag 12 juli vier weken lang elke maandag te zien als Op1-duo.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Erik Dijkstra wil Op1 graag presenteren met Frank Evenblij, maar man-man-duo's mogen niet. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen