Bilal Wahib doorbreekt stilzwijgen, wil carrière reanimeren bij Op1

Rapper Bilal Wahib is vanavond te gast in de talkshow Op1. Hij zal daarin voor het eerst zijn verhaal doen over zijn grensoverschrijdende gedrag in maart die hem een brede radioboycot opleverde.

Bilal Wahib © NPO

Bilal Wahib daagde een minderjarige uit om zijn geslachtsdeel te tonen tijdens een livesessie op Instagram. Hij werd daarna door vrijwel iedereen geboycot. Tot afgelopen maandag. Zijn muziek werd voor het eerst weer gedraaid op radiozender 3FM. “Hoe gaat het nu met hem en hoe heeft hij afgelopen periode beleefd?”, vraagt Op1 zich af.

Niet naar Humberto

Eigenlijk zou Bilal drie maanden geleden al zijn verhaal doen, maar dan aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Hij zegde echter op het laatste moment af, omdat de familie van het jongetje er niet blij mee was. In Beau’s slotrubriek Lucky TV werd Bilal vervolgens volstrekt belachelijk gemaakt.

Wellicht heeft Bilal er daarom voor gekozen om ditmaal niet voor de late avond van RTL 4 te gaan, waar Humberto Tan momenteel werkt met dezelfde redactie als die van Beau, maar voor die van NPO 1. De rapper schuift namelijk aan bij Op1. Daar zal hij proberen om zijn carrière te reanimeren.

‘Is dit nou nodig?’

De eerste reacties op de aankondiging van Op1 zijn overwegend negatief. “Is dat nou nodig? Dit persoon heeft bewezen beroemdheid niet aan te kunnen, dan is het dus onverstandig hem een podium te bieden”, zegt kijker René bijvoorbeeld op Twitter.

Willem noemt het ‘om te kotsen’ en Marieke zegt: “Op1? Dan zal hij wel weer het slachtoffer zijn voor die deugers!”

En Carlo: “Moeten we medelijden hebben of zo? Hou toch op met deze kwats.”

Twitter

De aankondiging van Op1 met daaronder de kritische reacties:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt het tijd dat we Bilal Wahib vergeven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen