Baantjespikker Sophie Hilbrand onder vuur: ‘Zij is zó links en zuur’

Baantjespikker Sophie Hilbrand, die het plekje van Fidan Ekiz inneemt bij De Vooravond, werd gisteren volledig afgekraakt in Shownieuws. “Het wordt weer zó zuur”, klonk het in de showrubriek.

Sophie Hilbrand © Wessel de Groot

Sophie Hilbrand heeft in de afgelopen periode achter de rug van haar collega’s Fidan Ekiz en Renze Klamer om gesprekken gevoerd met BNNVARA om samen met Khalid Kasem hun plekje in te nemen bij De Vooravond. Fidan en Renze werden daar pas woensdag van op de hoogte gesteld; ze hebben dit totáál niet zien aankomen.

‘Links en zuur’

Een schande, vindt Shownieuws-ster Guido den Aantrekker het. “Het is heel onverwacht en ik vind het persoonlijk ook echt een schande. BNNVARA geeft aan dat het met urgentie te maken heeft en dat zegt de omroep die in een dolle bui Paul de Leeuw en Astrid Joosten op Op1 heeft gezet en pas eraf heeft gehaald toen de publieke opinie zich tegen hen keerden. Daar is bij Fidan en Renze totaal geen sprake van.”

Hij ziet Sophie Hilbrand als opvolger helemaal niet zitten. “Het moet op dat tijdstip ook een beetje lekker licht zijn. Licht verteerbaar en niet zo zwaar. Als ik Sophie al zie zitten – ze hangt helemaal aan zo’n tafel – dan denk ik al: het wordt weer zo zuur. Ik denk dat het niet politiek correct en niet links genoeg was.”

Angela sprakeloos

AD-diva Angela de Jong is ‘sprakeloos’ over dit nieuws, vertelt ze aan RTL Boulevard. “Ik ben niet heel snel sprakeloos, maar toen ik dit las moest ik wel even gaan zitten ja.”

Dit is allemaal achter de rug van Fidan en Renze om gegaan, weet Angela. “Ik zat twee weken geleden nog bij De Vooravond en dan babbel je natuurlijk ook even met de presentatoren en die gingen er echt vanuit dat ze in augustus weer zouden beginnen met het nieuwe seizoen. Dit hebben ze echt niet geweten.”

Imago

Het is volgens Angela niet helemaal goed voor het imago van Sophie en Khalid. Zij zijn nu immers baantjespikkers. “Dat het ten koste gaat van twee mensen houdt natuurlijk altijd een beetje een bijsmaak”, zegt ze bij het AD.

Dat Sophie niets gezegd heeft tegen haar collega’s Fidan en Renze is pijnlijk, vindt Angela. “Ik kan alleen maar beginnen om te bedenken hoe dat verraad voor ze moet voelen. Een mes in de rug? Dit is een complete Ikea-cassette.”

Humberto

Die mes in de rug heeft Humberto Tan een paar jaar geleden ook gekregen van RTL, toen er stiekem met Twan Huys werd onderhandeld over de opvolging van Humberto. Hij steunt Fidan en Renze nu: “Het komt goed…❤️”

Ook andere BN’ers laten zich erover uit. “Ik hoop jou, en Fidan Ekiz weer heel snel ergens te zien❤️❤️”, zegt Chantal Janzen.

En Irene Moors: “Ik snap hier H E L E M A A L niks van. Eindelijk weer een duo met een eigen kleur en sfeer… En dan dit… 😮 Ik was fan en hoop jullie samen ergens weer terug te zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen