Wilfred Genee en horlogepatser in felle radioruzie over Beau

Wilfred Genee is in een felle radioruzie beland met Jasper Lijfering, de horlogepatser van Videoland. De klokjesverkoper is woest over Wilfreds kritiek op tv-collega Beau van Erven Dorens.

Jasper Lijfering en Wilfred Genee © YouTube

Jasper Lijfering en zijn kompanen vormen een team van brallerige Rolex-patsers, die klokjes van honderdduizenden euro’s verkopen aan collegapatsers als Lil’ Kleine en Ellen DeGeneres. Het is met name in tijden van crisis allemaal vrij proleterig, maar toch geeft RTL hen een podium. Ze staan centraal in een serie op Videoland.

Misselijk van horlogepatsers

De kijker krijgt te zien hoe Jasper en zijn maten lachend lak hebben aan de coronaregels en naar allerlei buitenlanden reizen om klokjes te verkopen. “Als mijn zoons eerste woord niet Rolex is, dan onterf ik hem”, zegt hij ondertussen. “Het is allemaal heel patserig”, brieste Peter R. de Vries vorige week in RTL Boulevard.

Ook bij een vader als Beau van Erven Dorens moet dit soort gedrag tegen de borst stuiten, maar toch was hij vorige week redelijk mild toen Jasper bij hem aan tafel zat. Zijn kijkers waren echter onverbiddelijk. “Ze zijn verschrikkelijk arrogant. Bah, bah”, brieste kijker Odette. En Claudia: “Ik krijg echt de kriebels van die Rolex-gasten.”

Wilfred kritisch over Beau

Wilfred heeft het idee dat Beau de horlogepatser spaarde, omdat ze beiden onder RTL vallen. “Je voelt toch dat Beau er toch een beetje tussenin zit. Dan voel je toch dat hij er niet hard in mag gaan. Dat is dan toch het dubbele wat je op zo’n moment hebt. Je moet toch je broodheer dienen”, zei hij vrijdagochtend op Radio Veronica.

Er is volgens Wilfred maar één conclusie mogelijk als je naar de Videoland-docu kijkt. “Ik heb een halfuur gedacht: waar zit ik in hemelsnaam naar te kijken? Drie van die patsers in een driedelig pak met grote sigaren en klokjes van 30.000 euro. Ze zitten in een wereld waarin mensen alleen maar met zichzelf bezig zijn. De relativering is volkomen zoek.”

Horlogepatser woest op Wilfred

’s Middags was horlogepatser Jasper te gast bij Wilfred op BNR Nieuwsradio en die bleek op de hoogte te zijn van de uitspraken die Wilfred ’s ochtends had gedaan op de radio. Hij reageerde furieus. “Om gelijk even met de deur in huis te vallen: ik vind het gaaf om er te zijn, maar ik voel me niet geheel welkom gezien de berichtgeving van jou op de radio.”

Jasper: “Ik vond het vooral stuitend dat je een collega op zijn integriteit aansprak, in dit geval Beau. Hij kon wél verder kijken dan zijn neus lang is. Om jouw mening kracht bij te zetten, zette je zijn mening overboord. Dat vind ik iets onnodigs. Jij gaf aan dat Beau deze mening innam omwille van het financieel gewin van RTL.”

‘Beau niet omkoopbaar’

Beau is niet om te kopen, stelt Jasper. “Ik denk dat Beau gewoon een volwassen man is en dat zijn mening niet te koop is en als zijn mening bijgesteld is naarmate hij die documentaire heeft gekeken, dan is dat zo. Dat hoef je dan niet in twijfel te trekken. Peter deed ook uitspraken op basis van dertig minuten beeldmateriaal en bij jou had ik hetzelfde idee.”

Op de vraag over welke mening hij zo boos is, antwoordt Jasper: “Wat ook door Peter R. de Vries eerder aangetoond werd is dat wij brallerig zijn en de pandemie op de hak nemen. Dan denk ik wel dat je beperkte informatie hebt gekregen.”

Bevriend met Beau

Vervolgens verklapt Jasper ongewild waarom Beau totaal niet kritisch was: ze kennen elkaar. “Ik heb met Beau gezeten en dat was hartstikke gezellig. Na de aflevering hebben we gesproken. Ik ken Beau al wat langer. Het is dan pijnlijk als je een collega zo op zijn plek zet op die manier.”

Wilfred: “Ik heb het gevoel dat hij er iets minder kritisch over was dan hij normaal gesproken zou kunnen zijn, omdat het van Videoland is.” Jasper: “Daarmee vind ik dat je zijn integriteit op het spel zet. Dat zijn mening te koop zou zijn omdat het moet van RTL.”

Radioruzie

De radioruzie in beeld:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze radioruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen