Ongelooflijk pijnlijk: tv-carrière Frank & Rogier lijkt voorbij

Het lijkt erop dat het over en uit is voor Frank & Rogier als tv-duo. Het uitvechten van hun relatiecrisis in de media en de daaropvolgende liefdesbreuk leidt alsnog tot een tv-exit, meldt De Telegraaf.

Frank en Rogier © Michel Schnater

Het kan snel gaan met een tv-carrière: op het toppunt van hun roem, in december 2019, haalde RTL het duo Frank & Rogier weg bij SBS. Ze kregen een contract voor 400.000 euro per jaar, maar nog geen jaar later belandden ze in één van de meest ordinaire publieke huwelijksruzies ooit. “Een kansloos stel”, noemde Peter R. de Vries ze.

‘Geen chemie meer’

De scheiding was in november 2020 een feit, maar vanwege die vier ton wilden Frank & Rogier wel door als tv-duo. RTL-baas Peter van der Vorst ergerde zich echter dood aan het tweetal. Om hun levensvatbaarheid als tv-duo te testen, gaf hij hen bij wijze van experiment een klein rolletje in het programma De Druiventros: d’r op of d’r.

Frank en Rogier verschenen onlangs in het programma, maar één ding werd al snel duidelijk: de chemie is compleet verdwenen. “Ze zijn eigenlijk best wel koud”, zei tv-journalist Rob Goossens. En collega Jan Uriot: “De chemie tussen deze mannen is er eigenlijk niet meer. Frank moet lekker door, maar Rogier moeten ze ervan af knippen.”

Experiment mislukt

Het Druiventros-experiment is wat betreft RTL mislukt, schrijft De Telegraaf vandaag. Volgens de krant gaat het ‘hardnekkige gerucht’ dat RTL de stekker eruit trekt, omdat er geen chemie meer is.

Volgens Frank Jansen (75) is er echter nog niets aan de hand: “Ik ben net terug van een heerlijke vakantie in Spanje en ik heb de uitzendingen nog niet kunnen bekijken. Ik geloof dat Rogier en ik er best tevreden over mogen zijn. De chemie tussen ons is niet uitgewerkt. We zijn volwassen mensen en bovendien professionals.”

Frank reageert

Hun scheiding heeft volgens Frank ‘geen weerslag op ons werk’. “Meer kan en mag ik er niet over zeggen. Van Peter van der Vorst, onze tv-directeur, moeten we onze mond houden en ik heb beloofd dat ook te doen.”

Maar keren ze nou terug met een eigen programma of niet? “Geen idee! Was dat maar waar… Rogier en ik staan te popelen om weer aan de slag te gaan, maar ik vrees dat dat pas na de zomer het geval zal zijn.”

Fragment

Twee jaar geleden vond de kijker Frank & Rogier nog leuk:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het begrijpelijk als RTL de stekker trekt uit het tv-duo Frank en Rogier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen