Nick Schilder wil ‘irritant’ haardvuur uit SBS 6-show slopen

Het is Nick Schilder opgevallen dat veel kijkers het haardvuur in zijn nieuwe SBS 6-show Onmogelijke Duetten erg vervelend vinden. Misschien moet dat er volgend seizoen maar uit, zegt hij op NU.nl.

Onmogelijke Duetten © SBS 6

Onmogelijke Duetten, waarin BN’ers in duet gaan met dode of andere onbereikbare wereldsterren, is vorige week zondag met groot succes van start gegaan op SBS 6. Er keken maar liefst 1,2 miljoen mensen naar de muzikale tv-show. Direct na de uitzending dook Nick Schilder meteen op Twitter om de meningen van kijkers te peilen.

Hinderlijk haardvuur

Daar trof Nick onder meer veel negatieve reacties over het haardvuur in het programma aan. De deelnemende BN’ers zitten aan een meterslang haardvuur, dat vrijwel continu in beeld is. “Het was eerder kil, ondanks het vuur dat hinderlijk aanwezig is in het decor”, schreef ook opiniediva Angela de Jong.

Het is goed om te weten, legt Nick uit aan NU.nl. “Ik wil wel weten wat het sentiment is. Zo las ik na Onmogelijke Duetten dat mensen het haardvuur vervelend vonden, dat is goed om te weten want dat kun je dan in een eventueel tweede seizoen weer meenemen.”

Tweede seizoen

Zit er een tweede seizoen aan te komen dan? Er is pas net één aflevering geweest. “Daar wachten ze bij SBS wel even mee tot ook de tweede en derde aflevering zijn geweest en of er nog steeds zoveel mensen kijken. Maar wij willen wel, al moeten we even zoeken naar weer 36 artiesten die het net zo goed doen en net zo enthousiast zijn.”

Nick hoopt dat de mensen vanavond ook weer massaal kijken. De 1,2 miljoen kijkers voor de première hebben hem in elk geval blij verrast. “Ik droomde van tevoren van 900.000 kijkers, dus dit is natuurlijk fantastisch. Tijdens het maken probeer je daar niet te veel bij stil te staan, maar het speelt wel in je achterhoofd. Iedere maker die zegt dat dat niet zo is liegt.”

Trouw aan John de Mol

Waarom zien we Nick & Simon eigenlijk alleen bij AvroTros en bij SBS 6? Ze duiken nooit eens op RTL. “We zijn altijd loyaal gebleven aan de mensen die ons aan het begin van onze carrière hebben verder geholpen: aan de TROS en aan John de Mol en daardoor ontstaan er geen conflicten.”

Nick & Simon hebben nu op vrijdag hun ABBA-show op NPO 1 en op zondag deze studioshow op SBS 6. Is dat niet te veel? “Je moet toch waken voor een overkill, maar het scheelt dat er een dag tussen zit en dat het op verschillende zenders is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen