Mediahype over Willem Holleeder voorbij: ‘Daar zijn drie redenen voor’

Er was een tijd dat het dag in dag uit over Willem Holleeder ging op televisie, maar de aandacht voor zijn rechtszaak is behoorlijk verslapt. Hoe komt dat? Bram Moszkowicz legt het uit.

Willem Holleeder © NTR

Willem Holleeder was tot niet al te lang gelden hot news. Elke poep of scheet die hij in de rechtbank liet, werd ’s avonds breed uitgemeten in programma’s als RTL Boulevard. Deze week gaat het hoger beroep van Willem Holleeder tegen zijn levenslange gevangenisstraf verder, maar veel horen we er niet over.

Drie redenen

Bram Moszkowicz vertelt in Shownieuws dat het goed te verklaren is dat de Holleeder-mediahype een beetje voorbij is. “Het heeft een aantal redenen. Ten eerste is dit het hoger beroep, dus het is veelal een herhaling van zetten”, aldus de gevallen topadvocaat.

Er speelt echter nog meer. “Ten tweede is er misschien al een beetje te veel gezegd over de zaak-Holleeder. Iedereen heeft er al een mening over en iedereen heeft daar al items over gemaakt, in welke talkshow dan ook.”

Nieuwe Holleeder

De slotreden is dat het Holleeder-verhaal eigenlijk gewoon een beetje begint te vervelen, aldus Bram. “Ten derde is er weer een soort nieuwe, ehh, ik zal niet zeggen nieuwe Holleeder, maar er zijn wel andere mensen aan het firmament waarvan de pers nu vindt dat dat nog interessanter is. Dan gaan ze daar naartoe. Daar komt het in feite op neer.”

Is het dan voorgoed gedaan met de media-aandacht voor Holleeder? “Ik denk dat het gaat veranderen op het moment dat in het hoger beroep de zussen van Willem Holleeder worden gehoord. Dan zal de zaal wel weer vol zitten met persmensen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen