‘Matthijs van Nieuwkerk, vraag Máxima naar megasalaris Amalia!’

Het is te hopen dat Matthijs van Nieuwkerk tijdens zijn interview met koningin Máxima ook kritische vragen mocht stellen, bijvoorbeeld over het megasalaris van dochter Amalia. Dat zegt Youp van ’t Hek.

Koningin Máxima en Matthijs van Nieuwkerk © NOS

Cabaretier Youp van ’t Hek is heel erg benieuwd naar het Máxima-interview, dat morgen wordt uitgezonden na het Achtuurjournaal. Zijn goede vriend Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de presentatie, maar ze hebben het er nog niet met elkaar over gehad. Youp hoopt dat Matthijs ook wat kritische vragen mocht stellen, vertelt hij in NRC.

Golddigger Máxima

Het lijkt vooral een leuk en sympathiek interview te worden, vreest Youp. Toch houdt hij hoop op enkele kritische vragen. “Ik kijk daar naar uit. Ten eerste omdat ik Máxima een interessante golddigger vind en vooral omdat ik hoop dat Van Nieuwkerk mocht vragen wat ’ie vragen wilde. Domweg omdat het 2021 is en niet meer 1955. Transparantie!”

De RVD gedraagt zich meestal echter als een ‘bibberbange angsthaas’, moppert Youp. “Iedereen moet middeleeuws buigen voor deze koninklijke Duitsers. Waarom eigenlijk?”

Amalia’s zakgeld

Op welke vragen hoopt Youp eigenlijk? “Of haar oudste dochter Amalia over haar 1,6 miljoen zakgeld per jaar strafrente moet betalen aan de bank of dat dat voor haar niet geldt? Of laat zij zich adviseren door haar achteroom Bernhard en gaat ze met de zuurverdiende centen huisjes melken?”

“Andere vraag: wast Máxima als trouwe echtgenote de jachtkledij van haar man als hij thuiskomt van een gezond middagje zwijntjes schieten op ons Kroondomein? En hoe krijg je dat bloed van die arme beestjes het beste uit zijn kleren?”

Kijkcijferkanon

Het lijkt uitgesloten dat die vragen aan bod komen, maar dat er morgen naast Youp nóg vele andere miljoenen Nederlanders voor de buis zitten, lijkt gegarandeerd.

Kijkcijferdeskundigen gaan uit van minimaal 4 miljoen kijkers.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat een interview met koningin Máxima vooral leuk of ook kritisch moet zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen