Kabbelende Linda de Mol wil kijker verrassen met nieuw format

Linda de Mols titel van tv-koningin staat onder druk sinds ze is verhuisd van RTL 4 naar het kleinere SBS 6, waar alle traditionele tv-sterren momenteel voor joker worden gezet door de Meilandjes.

Linda de Mol © Shownieuws

Nog steeds hoort Linda tot de meest succesvolle sterren van SBS 6, maar televisiebreed valt het de laatste jaren allemaal toch een beetje tegen. Haar klassiekers Ik Hou Van Holland en Miljoenenjacht scoren op SBS 6 maar scoorden nog veel beter op RTL 4 en haar enige nieuwe show Deze Quiz Is Voor Jou stelt momenteel behoorlijk teleur.

De Dating Quiz

Hoe moet het nu verder? Linda de Mol hoopt de kijker te verrassen met het gloednieuwe tv-format De Dating Quiz. Ze kondigde het gisteren aan in Shownieuws. De gouden regel van John de Mol is dat je écht goede formats in één zin moet kunnen uitleggen, maar Linda had er tien nodig en daarna snapte de kijker er nog steeds niets van.

Linda: “Het is een quiz waarin je niet alleen geld kan winnen, maar misschien ook wel de liefde van je leven. Voorafgaand aan de quiz gaan de kandidaten met elkaar daten in de vorm van een gesprek van een uur, alleen ze zien elkaar niet. Je moet dus puur afgaan op je gevoel over zo’n gesprek van een uur.”

Daten in een quiz

En dan? “Mensen mogen elkaar een cijfer geven en wij gaan de mensen die elkaar de hoogste cijfers geven aan elkaar koppelen. Je moet wel samenwerken om die quiz te winnen en pas helemaal aan het eind van het programma krijg je elkaar kort te zien. Op grond van die korte blik moet je beslissen: ga ik voor de liefde met deze persoon of denk ik: toch niet helemaal mijn type.”

Je moet dus kiezen tussen geld of liefde? Nee, dat is het niet. “Het zou kunnen zijn dat je tegenover elkaar komt te staan en dan kun je geld winnen. Als je voor elkaar gaat is er zelfs een mogelijkheid om 100.000 euro te winnen.”

Keiharde keuze

Het persbericht van SBS 6 levert iets meer duidelijkheid. “Dertig seconden lang kijken ze elkaar diep in de ogen… Daarna moet elk koppel beslissen: houdt het hier op? Of is er een voorzichtige vonk? Als het finalekoppel besluit om apart verder te gaan, spelen ze niet samen, maar tegen elkaar de finale… Kiezen ze wel voor elkaar, dan maken ze samen kans op een grote geldprijs!”

Single kandidaten kunnen zich opgeven via de website van SBS 6.

Fragment

Linda over haar nieuwe datingquiz:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Dating Quiz: top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen