John de Mol opnieuw onder vuur: tweede haatboek op komst

Een drama voor John de Mol: zijn familie is nog maar net aan het bijkomen van de Mol-biografie van Mark Koster of er zit alweer een tweede haatboek aan te komen. “Het krijgt geen happy end.”

John de Mol © MAX

John de Mol heeft zich vorig jaar enorm boos gemaakt over het boek ‘De Mol: De machtigste mediafamilie van Nederland’ van schrijver Mark Koster. Het heeft met name zijn zoon Johnny de Mol enorm veel schade berokkend, aangezien hij hierin werd weggezet als een miljardairszoon met losse handjes.

Wraak op John

Alsof de miljardairsfamilie zijn portie nog niet heeft gehad, staat er nu een vijand op die het óók op de Molletjes gemunt heeft: Patrick Scholtze. Decennialang was hij de creatieve rechterhand van John, tot hij twee jaar geleden keihard werd ontslagen na een pijnlijk conflict. Wat volgde waren talloze rechtszaken.

Aanvankelijk leek Patrick met veel succes te procederen tegen John, want hij kreeg een ontslagpremie van 1 miljoen euro toegewezen van de rechter, maar deze week bleek dat hij daar toch naar kan fluiten. De televisiebobo zint nu op wraak en komt met een boek over de mediamagnaat.

In het hol van De Mol

Het nieuwe schandaalboek moet ‘In het hol van De Mol’ gaan heten. “Ik heb heel veel bewaard, aantekeningen en dergelijke. Hier staan meters papier”, vertelt hij aan RTL Nieuws. “Het wordt een verhaal over mijn leven en werken met hem. Afgelopen jaren heb ik alles bijgehouden in een dagboek.”

De laatste twee jaar hebben een zware wissel op Patrick getrokken. Hij spreekt van een ‘ontspoorde juridische vechtscheiding’, waarover hij uitgebreid zal schrijven. Maar, zo benadrukt hij: “Dat is maar een klein onderdeel van het verhaal. Het wordt een soort tv-sprookje, maar dan zonder happy end.”

Rechtszaak?

Vreest Patrick niet dat John hem wéér voor de rechter gaat slepen? Tegen de macht van John zijn slechts weinigen opgewassen. “Natuurlijk zal dit wel weer advocaten aantrekken. Maar daar ben ik niet bang voor. Wat heb ik nog te verliezen? Nog een rechtszaak? John heeft zijn geld al terug.”

Het is voor het eerst dat er een boek wordt geschreven over John de Mol door iemand die zo lang zo nauw met hem samenwerkte, schrijft RTL.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een tweede haatboek over John de Mol. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen