Harry Mens ziet er enorm eng uit in Business Class: allergie-aanval

Harry Mens zag er gisteren onooglijk uit in zijn programma Business Class. Het leek wel alsof de presentator in een soort horrorversie van zijn talkshow was beland. Wat was er met hem aan de hand?

Harry Mens © RTL

Het was voor de kijkers van Business Class behoorlijk schrikken toen Harry Mens gisteren na de openingstune in beeld verscheen. Zijn ogen zagen er buitengewoon geïrriteerd en rood uit. Het was direct duidelijk dat er iets met de presentator aan de hand was. Is de aftakeling begonnen of speelde er iets anders?

Hooikoortshorror

Om ongeruste kijkers te voorkomen, gaf Harry direct duidelijkheid. “Goedemorgen, ik heb een beetje last van tranen in mijn ogen. Niet vanwege de emotie, maar vanwege de hooikoorts. Dan weet u dat ook”, zei hij tijdens de opening.

Een kleine ramp voor Harry, omdat hij een hele uitzending lang producten moest promoten van wijnhandelaren, vastgoedmagnaten en vermogensbeheerders. En als je net 20.000 euro hebt betaald om een paar minuten aan tafel te mogen zitten, dan is het natuurlijk niet zo prettig als de presentator er vervolgens afzichtelijk uitziet.

Allergische reactie

Het is evident dat Harry er weinig aan kan doen. Jeuk en irritatie van de ogen door hooikoorts wordt veroorzaakt door een allergische reactie op vrijgekomen stuifmeel. Als stuifmeel in aanraking komt met de ogen, raken de slijmvliezen geprikkeld. Daardoor ontstaan klachten als jeuk en opgezwollen ogen.

Wat wél onhandig was van Harry, is dat hij tijdens de uitzending rosé dronk. In deze alcoholische versnapering is de histaminespiegel van nature hoog en dat verergert de symptomen van hooikoorts.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen