Eddy Keur wil niet terug vergetelheid in na comeback Ruud de Wild

Eddy Keur maakt momenteel radio op een buitengewoon prominente plek: het middagspits-slot van NPO Radio 2. Hij vervangt de herstellende Ruud de Wild, maar binnenkort is dat afgelopen.

Eddy Keur © NH Radio

Als Ruud de Wild voldoende is hersteld van zijn operatie aan darmkanker, moet Eddy Keur het veld ruimen. Dan is hij weer aangewezen op zijn wekelijkse programmaatje bij de regionale omroep. Een behoorlijk bittere pil. Eddy hoopt dan ook dat zijn invalklus leidt tot een andere uitdaging.

‘Smaakt naar meer’

Eddy is bovenal blij dat het goed gaat met Ruud. “Het gaat gelukkig goed met Ruud. Hij komt ook op die plek terug, dat is zeker. Voor mij stopt het dan. We moeten maar eens kijken of er iets anders voor mij te doen blijft. Het smaakt in ieder geval zeker naar meer”, vertelt hij in de VARAgids.

Het bevalt hem heel erg goed bij NPO Radio 2, al realiseert Eddy zich dat hij daar nu alleen maar zit omdat iemand anders onder het mes moest. “Het is een heel warme club bij NPO Radio 2. Ik zie de klus als een mooi cadeau waar de glans vanaf is.”

IJzeren discpline

Het liefst blijft Eddy natuurlijk radiomaken op een nationale zender. Hij heeft in elk geval een ijzeren discipline. “Meestal lig ik vroeg in bed, uiterlijk om 22.30 uur, dus talkshows zijn aan mij niet besteed. Ik zorg ervoor dat ik acht uur slaap krijg. Dat heb ik nodig voor mijn werk.”

Hij is bovendien altijd op de hoogte van het laatste nieuws. “Ik kan geen dag zonder het nieuws, Eenvandaag of Nieuwsuur. Mijn werkzaamheden bij de radio dragen er ook aan bij dat ik geëngageerd wil zijn. Vooral nu ik bij de NPO zit, is het meer en meer een mix van actualiteit en entertainment. Ik wil dus weten wat er speelt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Eddy Keur een ander plekje op de nationale radio krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen