Antoinnette Scheulderman onder vuur om Máxima-kritiek in Beau

Topinterviewster Antoinnette Scheulderman, de liefdespartner van Gijp-miljonair Michel van Egmond, wordt volledig door de mangel gehaald vanwege haar uitspraken over koningin Máxima in Beau.

Antoinnette Scheulderman © Beau

Beau van Erven Dorens blikte gisteren in zijn talkshow terug op het interview van Matthijs van Nieuwkerk met koningin Máxima. Antoinnette Scheulderman zat aan tafel omdat ze een beroemde interviewster is en stukken aflevert aan A-merken als LINDA. en Volkskrant Magazine. Haar medegasten waren Gerard Joling en Marc-Marie Huijbregts.

Grote kleuter

De passage in het interview waarin koningin Máxima gevraagd wordt naar de populariteitscrisis van haar familie, heeft Antoinnette behoorlijk geërgerd. Het kwam op haar over alsof de koningin nog steeds niet doorheeft waarom hun Griekse vakantie en de aankoop van hun speedboot van 2 miljoen euro zo slecht ontvangen werd in coronatijd.

Marc-Marie: “Het komt op mij heel erg over dat Willem-Alexander een beetje een grote kleuter is en zij probeert om dat te managen, maar dat dat ook niet altijd lukt. Hij wilde ook die boot, van: ‘Ach, hij is er zo blij mee.’ Het leek een beetje alsof hij elke avond in bed die brochures zit door te lezen en dat zij dan zegt: ‘Nou, kóóp er dan een lieverd. Als je het zo graag wil, dan doe je het toch?'”

Rubberboot

Het stoort Antoinnette enorm. “Sorry, maar daar ben ik wel verbaasd over. Ze zei niet alleen dat hij die boot graag wilde over hebben, maar over die Griekse vakantie zei ze: ‘Het mocht, maar het was niet solidair.’ Daardoor had ik toch het idee dat zij nog steeds niet het besef heeft dat het niet kon.”

Gerard Joling sprong in de bres voor de Oranjes. “Die boot vind ik prima. Die man en vrouw werken zo hard. Ik ben erg van het koningshuis, maar daar gaat het nu niet om. Als je een paar centen hebt, mag je toch wel lekker van een boot genieten?”

Antoinnette: “Jij vindt van wel. Heel veel mensen vinden dat het niet solidair is, in elk geval niet in coronatijd.”

Gerard: “Je kunt die mensen toch ook niet in een rubberboot neerzetten met een paar peddels?”

Slip of the tongue

Antoinnette vindt het overdreven. “Kijk hoe ze wonen. Ze hoeven toch niet in coronatijd met een boot op vakantie? Wij gingen allemaal niet op vakantie. Dan kan ze wel zeggen: ‘Het mocht, maar het was niet solidair.’ Zo van: zo vonden jullie het. Ik ben heel verbaasd. Ze had best ‘ik ben een beetje dom’-2.0 kunnen maken. Kennelijk ervaren ze dat nog steeds niet zo.”

“Het is een warme vrouw met gevoel, jazeker, maar toch heb ik eraan overgehouden dat ze ergens kennelijk niet het besef heeft hoe het volk denkt en zich voelde in die moeilijke coronatijd. Dat viel me eigenlijk een beetje van haar tegen. Dat had ik niet verwacht. Het verbaasde me heel erg.”

Felle kritiek

Tijdens de uitzending van Beau bleek maar weer eens hoe geliefd koningin Máxima is, want Antoinnette werd op Twitter (hashtag Beau) echt bedólven onder de kritiek. Ze werd door ongeveer 90 procent van de twitteraars afgekraakt. “Wat een zeikwijf zeg, godallemachtig. En maar doorgaan ook. Niet te geloven”, brieste Jack.

Louis: “Die Antoinnette heeft voor de uitzending een fles azijn leeg gedronken denk ik.” Thijs: “Kan die Antoinnette Scheulderman ook gewoon haar muil houden?!” En Theo: “Wat een ongelooflijke zure gefrustreerde vrouw is die Barbie in dat zuurstokroze pakje bij Beau, ze is ongelooflijk jaloers op koningin Máxima.”

Pieter tot slot: “Die journaliste in paarse outfit zit ongelooflijk te emmeren over reisje Griekenland en ‘het bootje’ en is daarmee de representant van jaloerse mopperkonten die altijd wel wat zuurs braken.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen