‘Albert Verlinde heeft totaal geen incasseringsvermogen’

Albert Verlinde is een BN’er die totaal geen incasseringsvermogen heeft. Hij kan goed uitdelen, maar zelf wil hij géén kritiek. Dat oordeelt Jan Paparazzi, oud-sidekick van Robert Jensen, in Nieuwe Revu.

Albert Verlinde en Jan Paparazzi © Shownieuws, Ruud Baan

Jan en Robert hebben showkoning Albert jaren- en jarenlang getreiterd. Ze begonnen hem op een gegeven moment ook Kwalbert Verlinke te noemen en dat is hem zwaar gevallen. Ook voor Alberts familie was het niet leuk om steeds Kwalbert te horen in plaats van Albert. Zelf relativeert Jan hun pestgedrag. Hij vindt dat Albert zelf ook altijd uitdeelde.

BN’er-kwaal

Waar ging het mis tussen beide kampen? “Toen RTL Boulevard twintig jaar geleden superhot was en Albert daarmee ook, hebben we dat programma eens geïmiteerd in onze eigen tv-show. Robert speelde Beau van Erven Dorens, ik was Albert. Die vond dat niet zo leuk”, vertelt Jan in het tijdschrift.

Heel flauw, aldus Jan. “Het is natuurlijk een bekende kwaal bij bekende mensen, dat ze wel kunnen uitdelen, maar slecht kunnen incasseren.”

Kwalbert

Waarom noemden ze Albert steevast Kwalbert? “Robert bedacht in die periode van onze doorgaande twist de bijnaam Kwalbert Verlinke, wat natuurlijk een uitstekende bijnaam was.”

Albert is echter niet haatdragend, merkte Jan. “Ik heb Albert een aantal keren ontmoet, ook jaren ná die strijd die gaande was via radio en tv. Dat ging allemaal in goede harmonie.”

Rondvliegende kogels

Wat zei Albert dan? “Hij informeerde vriendelijk hoe het met me ging en waar ik druk mee was. Ik hoefde niet te bukken voor rondvliegende kogels.”

“Of Robert en Albert ook zulke goede gesprekken hebben gehad? Dat denk ik niet. Het zijn beiden wat dezelfde types, die allebei boven op de apenrots willen zitten.”

Nieuwe Revu

Het artikel ‘Wie denkt Albert Verlinde wel dat hij is?’, waarin meerdere BN’ers (waaronder ook Winston Gerschtanowitz en een gedupeerde muzikant) hun mening geven over Albert, kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u Robert Jensen op de Nederlandse televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen