Nog even en Albert Verlinde is 60: hoe moet het nu verder?

Er zijn weinig tv-sterren zo bekend als Albert Verlinde. Dankzij vijftien jaar RTL Boulevard is hij een echte household name geworden. Over twee weken wordt hij 60 jaar. Wat nu?

Albert Verlinde

Zowel Albert Verlinde als RTL Boulevard beleefden hun hoogtijdagen toen ze nog onlosmakelijk aan elkaar verbonden waren. Tegenwoordig is Albert entertainmentkenner in Shownieuws, dat weliswaar een stuk smeuïger is, maar ook veel minder bekeken wordt. Is dit zijn toekomst als zestiger? André Hazes jr. becommentariëren in showrubrieken op tv?

Wat nu?

Zelf weet Albert het ook even allemaal niet meer. Het is precies de reden waarom hij dagelijks urenlange brainstormsessies met zichzelf houdt in zijn miljoenenappartement in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Voor het geld hoeft het allemaal niet meer, maar toch blijft Albert nog graag bezig. De grote vraag is echter: met wat?

Tijdens deze pandemie probeert Albert zijn gedachten te ordenen, vertelt hij in een openhartig vraaggesprek met de Libelle. “Sinds februari begin ik mijn rust te vinden. Dat ik denk: waarom zou ik om kwart over zeven opstaan? Ik blijf wat langer in bed liggen, ik lees rustig de krant, neem lekker de tijd om de hond uit te laten.”

Brainstormsessies

En na dat gewandel met die hond gebeurt het allemaal: urenlang zit Albert te brainstormen op zijn bureaustoel. “Na zo’n wandeling ga ik wel een uur of twee, drie achter de computer zitten om mijn gedachten te ordenen: waar sta ik, wat wil ik? Zelfreflectie.”

Leidt het ergens toe? “Voor mij werkt dit. Een ander neemt een coach in de arm, ik doe het op deze manier. Ik schrijf mijn gedachten op, ik maak een fikse wandeling en dan toets ik wat ik eerder heb geschreven: klopt het wel wat daar staat?”

Spotlights

De brainstormsessies van Albert hebben al een eerste resultaat opgeleverd. “In elk geval dat een kantoorbaan — wat mijn werk bij Stage Entertainment feitelijk was — niets voor mij is.”

En qua tv? Shownieuws is nu zijn basis. “Die spotlights, daar kom ik niet meer uit denk, ik. Al zou ik geen Shownieuws meer doen, dan nog zit ik een paar keer per jaar in een talkshow. Ik wil daar wel steeds bewustere keuzes in maken. Ik ben er niet aan verslaafd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat moet Albert Verlinde gaan doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen