Lee Towers teleurgesteld in Wilfred Genee: ‘Dit is heel respectloos’

Lee Towers is er heel erg van geschrokken dat Wilfred Genee hem zo heeft neergesabeld op de radio. Hij werd vorige maand nog uitgenodigd voor zijn programma Veronica Inside, vertelt hij.

Lee Towers © AvroTros

Zonder enig ontzag voor zijn succesvolle carrière, heeft Wilfred de 75-jarige zanger vreselijk besmeurd op de radio. Lee’s nieuwe televisiereclame voor de Staatsloterij was voor Wilfred en zijn sidekicks reden om Lee neer te zetten als een vals zingende B-artiest. Het komt behoorlijk hard aan bij de geliefde Lee.

Behoorlijk respectloos

Een journalist van De Telegraaf vraagt Lee naar deze ‘onverwachte dolksteek’. “Ik heb geen idee waar dit ineens vandaan komt, maar ik vind het behoorlijk respectloos. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik een week of vier geleden nee heb gezegd tegen zijn uitnodiging om te komen zingen in zijn tv-programma.”

Veronica Inside vroeg Lee om een duet te zingen met C-artiest René le Blanc en dat heeft hij uiteraard afgeslagen. “Het is een praatprogramma, dus dat heb ik maar laten gaan”, zegt hij in de krant. Wellicht heeft het afslaan van die uitnodiging kwaad bloed gezet, aldus Lee.

Geschoffeerd

Lee voelt zich begrijpelijk behoorlijk geschoffeerd door Wilfred. “Wat moet ik hier op zeggen? Wat moet ik ermee? Ik heb een respectabele carrière achter de rug waar ze allemaal een puntje aan kunnen zuigen, dus ik heb niets meer te bewijzen.”

Voor veel fans en collega’s is en was Lee een inspiratiebron. “Ik heb er alles aan gedaan om optreden in Ahoy ook voor anderen binnen het bereik te brengen. Ik distantieer me hier dus van.”

Wilfred reageert

Wilfred geniet van het relletje en geeft een uitgebreide reactie aan De Telegraaf. Hierin neemt hij geschrokken al zijn felle woorden terug. Het was een spontaan moment, verweert hij zich. “Onze reactie was gewoon een gimmick in een programma dat sowieso altijd een beetje over the top is. Niets meer en niets minder.”

De presentator en zijn sidekicks beledigen de ene BN’er na de ander, maar Wilfred wijst met een boze vinger naar de media. “Sommige zaken worden tegenwoordig zo snel uitvergroot.”

Fragment

Lee Towers eind 2018 in Beste Zangers:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Wilfred Genee zich kan verschuilen achter kreten als 'het was een gimmick'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen