Ilse Warringa ergert zich aan BN’er-gedrag na overlijdens

Ilse Warringa ergert zich aan het gedrag van BN’ers na het overlijden van een prominente Nederlander. Ze krijgt kromme tenen van de manier waarop sterren zich dan uiten op social media.

Ilse Warringa © NPO

Beroemde Nederlanders blijken na hun overlijden altijd meer vrienden te hebben dan ze zelf wisten. De sterren struikelen dan over elkaar heen om foto’s van zichzelf met de overledene te posten met daarbij een sentimentele tekst. Zwaar hypocriet, vindt Luizenmoeder-beroemdheid Ilse Warringa het.

Puur voor de bühne

Ilse deed haar vrolijke beklag gisteren in de talkshow Op1. “Bij het overlijden van een bekend iemand, van een BN’er, hebben altijd heel veel andere BN’ers heel erg de behoefte om te laten weten dat zij die persoon ofwel gekend hebben of dat ze heel veel geleerd hebben van die persoon.”

Wat ziet ze dan gebeuren? “Dan gaan ze altijd op Instagram proberen om een foto van die persoon te plaatsen met zichzelf erbij. Dan denk ik altijd: die persoon die is overleden heeft daar niet zo veel aan, dus waarom zou je dat doen? Dat doe je puur en alleen voor de bühne, voor de buitenwereld, om te laten zien hoe belangrijk jij was voor die persoon.”

Bibian Mentel

Dit soort gedrag vindt Ilse altijd leuk om te persifleren in haar persiflagecomedy’s op televisie. “Dat is natuurlijk een heerlijk iets om te kunnen gebruiken.”

Presentatrice Welmoed Sijtsma: “Ik denk dat je deze week doelt op het overlijden van Bibian Mentel. Als je het hebt over die spiegel, zitten er mensen nu op de bank te denken: oh, oh, oh.”

Twitter

Een voorbeeld:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Herkent u wat Ilse Warringa zegt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen