Hans van der Togt deelt sneer uit aan André Hazes jr.

Hans van der Togt is niet zo onder de indruk van de manier waarop André Hazes jr. in 2016 zijn tv-kindje Het Rad van Fortuin nieuw leven inblies. “Daar heb ik maar een kwartiertje van gezien.”

Hans van der Togt © NPO

Het Rad van Fortuin was met Hans van der Togt aan het roer jarenlang een grote televisiehit. Het programma keerde in 2016 terug op de buis met André Hazes jr. als nieuwe presentator, maar dat was niet zo’n groot succes. Toch hield de Hazes-variant het in totaal tweehonderd afleveringen en één jaar vol.

Hans keek niet naar André

Hans zat in elk geval níet bij de kijkersgroep, sneert hij in gesprek met Nieuwe Revu. “Hij heeft kortstondig mijn oude programma Rad van Fortuin gepresenteerd, maar daar heb ik maar een kwartiertje van aflevering 1 van gekeken. Toen dacht ik al: het zal wel”, zegt hij.

Al direct had Hans het idee dat ‘Het Rad’ met André aan het roer niet zou slagen en daar heeft hij gelijk in gekregen. “Lang heeft het niet gelopen dus een groot succes kunnen we het niet noemen.”

‘Hij heeft nog veel te leren’

De vroegere tv-ster maakt er geen geheim van helemaal niet zo’n Hazes-fan te zijn. “Wat betreft André’s muziek zit er zo nu en dan wel een leuk liedje tussen, zoals Leef. Dat luister ik liever dan al dat nieuws over zijn privéleven. Als ik zie wat hij daarin allemaal flikt, denk ik: jongen, jongen, je hebt nog veel te leren in het leven”, zegt hij.

Een nieuwe revival van Het Rad ziet Hans niet zitten. “Ikzelf kijk, na het twintig jaar zelf te hebben gepresenteerd, liever naar andere quizzen als Met het mes op tafel, De Slimste Mens en Twee voor Twaalf of actualiteitenprogramma’s als Nieuwsuur en EenVandaag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Hans van der Togt weer terug te zien op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen