Erik Mouthaan haalt uit naar net overleden prins Philip (99)

Erik Mouthaan haalt stevig uit naar de vandaag op 99-jarige leeftijd overleden prins Philip, de man van de Britse koningin Elizabeth. Hij uitte zich racistisch en bevooroordeeld, zegt de RTL Nieuws-ster.

Erik Mouthaan Foto: RTL

De prins is in zijn slaap overleden, waarschijnlijk aan de gevolgen van ouderdom. Het leidt tot veel necrologieën en condoleances. ‘Prins Philip (99) overleden: grapjas in stijf koningshuis’, kopt RTL Nieuws bijvoorbeeld. Nou, daar kan Erik Mouthaan zich niet echt in vinden en dat laat hij blijken ook.

Racistisch

Erik vlak na het overlijden van Philip: “Nou ja ‘charmeur’… Hij stond bekend om zijn racistische en bevooroordeelde opmerkingen. Zo zei hij tegen Britse studenten in China niet te lang in het land te blijven ‘anders krijg je spleetogen’, vroeg een Schotse rij-instructeur of klanten niet meestal dronken waren.”

Die opmerking komt Erik op een storm van kritiek te staan. “Je gram halen als het lijk nog halfwarm is. Chic👌”, schrijft Story-baas Guido den Aantrekker. En opiniemaker Sywert van Lienden: “De beste man is net overleden Erik (een paar uur slechts). Moet dit nu echt, op dit moment?”

Eensgezind

Eigenlijk is iedereen het erover eens: deze tweet van Erik is ongepast. “Wat onfatsoenlijk dit direct te melden na een overlijdensbericht. Respectloos”, zegt Jack. En Tristan: “Je zou maar zo in elkaar zitten, nog geen paar minuten na zijn overlijden meteen spuwen hoe slecht hij was. Maakt jezelf niet veel beter, Erik.”

En Fop zegt: “Een belangrijk lid van het Britse koningshuis met een enorme staat van dienst is amper overleden of hij wordt door woke-journalisten langs de cultuur-marxistische meetlat gelegd. Wat een intens trieste en respectloze reactie dit.”

Erik reageert

Wat vindt Erik zelf van alle kritiek? Niet veel. Hij is het nog steeds met zichzelf eens. “‘Over de doden niets dan goeds’ geldt niet voor publieke figuren, dan toon je het goede en het slechte.”

De tweet van Erik:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen