Albert Verlinde mist één ding op televisie: ‘Snap niet dat het er niet is’

Er is één ding dat Albert Verlinde enorm mist op de Nederlandse televisie. De entertainmentdeskundige van Shownieuws vindt het bizar en stuitend dat er geen detectives van eigen bodem zijn.

Albert Verlinde © Shownieuws

Albert is helemaal gek van detectiveseries op televisie. Hij heeft één grote favoriet, vertelt hij in de VARAgids. “Als er nou één serie is die op NPO zit en die echt heel goed is, dan is dat Vera. Geweldig slim format.”

Baantjer

Wat maakt Vera zo geweldig? “De makers nemen een bejubelde acteur, iemand die iedereen goed vind – Brenda Blethyn in het geval van Vera – en dat karakter wordt dan het ijkpunt van die serie. Ik droom er nog steeds van om een Nederlandse detective te maken, ik snap niet dat we die niet hebben.”

Het is volgens Albert een enorm gemis. “We hebben Baantjer gehad, maar voor de rest zijn het hier de politieseries die de toon zetten.”

Arjen Lubach

Gelukkig zijn we qua satire wél goed voorzien, aldus de showkoning. “Even tot hier vind ik van een zeldzame klasse. Het lijkt op Zondag met Lubach, het zijn beiden een soort preken op de week.”

Even tot hier is beter dan Lubach, vindt Albert. “Waar het bij Lubach echt wel neigt naar een preek, dat gereformeerde zit er toch in bij hem, is het bij Even tot hier jong en inventief en sprankelend. Terwijl ze bijna hetzelfde doen, is die laatste toch tot het betere broertje van de twee uitgegroeid.”

Vught

Tot slot: hoe gaat het met zijn politieke carrière in Vught? “Ik ben nu een beetje van de bewoners, van hen. Mensen spreken me aan op straat, gooien brieven door de bus, heel leuk.”

Het VARAgids-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u beter: Even Tot Hier of Zondag met Lubach?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen