Wopke Hoekstra onthult waarom hij bij RTL als enige in camera keek

Een beetje vreemd was het wel: Wopke Hoekstra was bij het RTL Verkiezingsdebat de enige lijsttrekker die constant in de camera keek tijdens het reageren op stellingen. Waarom deed hij dat?

Wopke Hoekstra © RTL

Het cameragedrag van Wopke haalde zelfs Metro’s ‘top zes gênante momenten tijdens het lijsttrekkersdebat op RTL 4′. “Zijn camerablik was een tikkeltje akward. Als enige deelnemer van het lijsttrekkersdebat op RTL 4 keek hij voortdurend in de camera, waardoor zijn riedels wel heel ingestudeerd overkwamen.”

Ongemakkelijke tv

De Trouw vond het ook vrij ongemakkelijk. “Dacht hij dat de andere vijf dat ook deden? Het oogde wat gespannen”, schreef het dagblad. En Elsevier: “Wopke Hoekstra had geleerd recht in de camera te kijken om te tonen dat hij premiermateriaal is.”

Hoe zit de vork nou echt in de steel? Presentatrice Martine van Os besloot het de CDA-leider voor te leggen tijdens een gesprek in Tijd voor MAX. Daarin vertelde Wopke dat hij het jammer vindt dat hij vanwege het coronavirus niet het land in kan gaan om campagne te voeren.

‘Waarom deed u dat?’

Martine: “Is dat ook de reden waarom u bij het RTL-debat besloot om maar gewoon recht in de camera te praten? Van: dan heb ik toch de mensen nog een beetje te pakken?”

Wopke: “Ehhh, nee. Dat was niet de gedachte om het te doen. Bovendien zat Jesse Klaver de hele tijd enorm met zijn hoofd te schudden, dus ik moest nog vrij goed bij de les blijven om dat vol te houden. Maar ook die debatten…”

Gemakzucht

Martine: “Wat was wel de reden dan om de camera zo direct te pakken?”

Wopke: “Ik zag die camera staan en dacht: ik ga gewoon in die camera praten in plaats van rechtstreeks naar Frits Wester.”

Martine: “Ohhh oké, dat was gewoon gemakkelijk? Gemakzucht was het?”

Wopke: “Ja, het was recht tegenover mij kijken.”

Martine: “Oké.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen