Verbazing over RTL-exit Katja Schuurman: ‘Met stille trom’

Na een paar mislukte jaren bij RTL zit het commerciële avontuur er alweer op voor Katja Schuurman: gisteren werd bekend dat ze een panelshow gaat presenteren voor omroep PowNed op NPO 3.

Peter van der Vorst en Katja Schuurman © RTL

Het nieuws dat Katja overstapt naar de brutale omroep PowNed deed gisteren menig wenkbrauw fronzen in Hilversum. Het is duidelijk dat het ‘meerjarige’ contract dat Katja in 2018 tekende bij RTL is verlopen en dat er niet bepaald interesse was om deze te verlengen. Haar programma’s werden dan ook niet goed bekeken.

Opmerkelijke transfer

RTL lost het elegant op en roept nu dat Katja tegenwoordig freelance voor RTL werkt. Daarmee verbloemt de zendergroep dat haar contract niet is verlengd. “De presentatrice werkt bij RTL als freelancer en daarom kan ze dus dit uitstapje maken”, liet RTL gisteren weten bij monde van Luuk Ikink in RTL Boulevard.

Shownieuws kijkt er iets anders tegenaan. De showrubriek van SBS 6 ziet het wel degelijk als een lozing van Katja. “Een opmerkelijke mediatransfer. Katja Schuurman is met stille trom vertrokken bij RTL”, sprak Tooske Ragas in de uitzending van gisteren.

Bombarie

Patty Brard vindt het opvallend. “Ja, ze werd daar een aantal jaar geleden met veel bombarie binnengehaald. Ze zou er van álles gaan doen: inhoudelijk, schrijven, doen voor Videoland. Maar ze gaat nu een programma presenteren voor een omroep waarvan je denkt: hè, wat een combi?! Ze gaat voor PowNed werken. Geloof het of niet.”

De overstap naar RTL is gewoon mislukt, leek Patty te willen zeggen. “We weten allemaal nog dat ze in 2018 met veel bombarie werd binnengehaald bij RTL met een meerjarig contract. Ze zou de creatieve duizendpoot gaan worden die voor Videoland dingen zou gaan ontwikkelen en programma’s voor alle tv-zenders voor RTL zou gaan maken.”

Stille trom

Nou, daar is allemaal niets van terechtgekomen. Patty wees op een van de weinige programma’s die Katja heeft gemaakt: Ondertussen in Nederland. “Dat is niet echt bij ons in het geheugen gegrift geraakt.”

Beter Laat Dan Nooit deed Katja wél leuk, vindt Patty. “Dat was wel een topuitzending, vond ik.”

Al met al: “Ze gaat met stille trom weg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen