Saskia Noort en Kluun ontkennen cocaïnebeschuldiging Gordon

Schrijvers Saskia Noort en Kluun reageren verbaasd op de aantijgingen van SBS 6-ster Gordon aan hun adres. Ze herkennen zich niet in zijn cocaïnebeschuldigingen, laten ze weten aan RTL en SBS.

Saskia Noort en Kluun © NPO

Gordon komt in de nieuwste aflevering van zijn podcast terug op de geruchten dat hij in 2014 cocaïne zou hebben uitgedeeld op het verjaardagsfeest van Linda de Mol en daarna zou zijn weggestuurd. Het gerucht werd destijds gelanceerd door Jan Roos, die het had gehoord van zijn nicht Saskia Noort, die ook op de verjaardag was.

Saskia aan de coke?

Het is groteske onzin, aldus Gordon in zijn podcast. Daarbij deelt hij ook een pittige sneer uit aan Saskia Noort én aan Kluun, die verder niets met dit verhaal te maken heeft. “Als er iemand aan de coke zit is het Saskia Noort wel met ehhh… Hoe heet die andere schrijver? Van Komt Een Vrouw Bij De Dokter? Hoe heet-ie nou? Kluun.”

Het zijn opvallende beschuldigingen uit Gordons mond, vindt RTL Boulevard. “Gordon (52) is momenteel druk verwikkeld in een strijd tegen online haat. Op de dag dat hij een petitie daarover aanbood bij minister Dekker, was hij ook in het nieuws met een uitspraak over het vermeende drugsgebruik van twee bekende Nederlandse schrijvers.”

Kluun en Saskia reageren

RTL Boulevard heeft Saskia gebeld voor een reactie en zij laat weten dat ze nog nooit coke heeft gebruikt en dit ook nooit zal doen. “De betreffende avond kan ik me nog goed herinneren, we hebben het heel gezellig gehad met elkaar tijdens Nederland-Costa Rica, bij Linda in de tuin”, aldus de schrijfster.

Kluun heeft een reactie gegeven aan de collega’s van SBS Shownieuws. “Zo hoor je nog eens wat, ik heb geen idee. Ik was niet op dat feestje”, zegt hij tegen de showrubriek.

Gordons terugval

Gordon vertelt in zijn podcast ook nog over zijn eigen verslavingen. Hij is sinds 1 januari ‘clean’ als het gaat om drugsgebruik, maar wél neemt hij af en toe weer een wijntje, aldus de SBS 6-ster. Daar reageerde zijn collega en goede vriendin Patty Brard uitermate teleurgesteld op.

De entertainer kwam daar gisteren op terug in RTL Boulevard: “Kijk, of het gaat over mijn clean zijn… Ik doe daar een uitspraak over. Het is gewoon een heel moeilijke strijd en dat zal het altijd blijven. Ik heb aan niemand rekening en verantwoording af te leggen behalve aan mezelf.”

Reacties

De SBS 6-ster is in elk geval blij dat hij een stuk minder negatieve reacties over zichzelf terugleest op internet. “Dat werd dus ook op Mediacourant gezet vanochtend die uitspraken en ik was zó blij dat al die reacties uit stonden.”

Gisteren bood Gordon zijn petitie tegen online haat aan in Den Haag. Zie daarover ook het item uit de RTL Boulevard van gisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen