NPO-ster Ghislaine Plag niet gekwetst door afwijzing van Op1

Ghislaine Plag, een van de leading ladies van NPO Radio 1, voelde zich niet gekwetst toen de publieke omroep haar ‘niet interessant genoeg’ achtte voor de presentatie van Op1.

Ghislaine Plag © Rogier Veldman

Veel mensen zien Ghislaine als een van beste presentatoren van Radio 1. Ze lijkt prima geschikt voor de presentatie van Op1, maar de NPO-top denkt daar anders over. “Ik ben niet interessant genoeg. Dat is al door de NPO aangegeven”, onthulde ze eind 2019 in haar eigen radioshow.

Gekwetst

Hoe kijkt Ghislaine daar inmiddels op terug? De Avrobode vraagt haar ernaar. “Dat raakte me minder, omdat mijn ambitie bij de radio ligt. Fijn was wel dat ik van bevriende collega’s reacties kreeg als: ‘Onbegrijpelijk, als íémand daarin past…’ Als zij hadden gezegd: ‘Je bent inderdaad oninteressant’, had me dat veel meer gekwetst.”

Het toont volgens de presentatrice wel aan hoe hard Hilversum is. Ze wil daarom ook niet wonen in de mediastad. “Sander, die nu ook bij Spraakmakers werkt, en ik hadden dat heel sterk, ja. We willen niet opgezogen worden in ‘het Hilversumse’.”

Twitter

Heeft Ghislaine nog andere ambities, nu ze niet welkom is bij Op1? “Ik zit in de journalistiek omdat ik verhalen wil horen en mensen wil ontmoeten. Het gaat niet om mij, maar om de ander. Daarom past radio beter bij me dan tv. Ik wil niet op de voorgrond, ik wil een schakel zijn tussen het publiek en de gasten die ik interview.”

Wat ook meespeelt, is dat tv-presentatoren veel meer kritiek krijgen op social media. Daar kan Ghislaine moeilijk mee omgaan. “Ik kan er nog steeds slecht tegen als er over me wordt geoordeeld. Ik zit ook bewust niet op Twitter.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen