Matthijs van Nieuwkerks DWDD wordt gemist door NPO: ‘Heel erg’

NPO’s tv-directeur Frans Klein mist De Wereld Draait Door nog steeds, ondanks dat het programma al lang en breed is opgevolgd door M en De Vooravond. Dat vertelt hij op BNR Nieuwsradio.

Matthijs van Nieuwkerk © Benjamin Kamps

Het is nu een jaar geleden dat DWDD stopte, maar toch baalt Frans er nog steeds best wel van. Hij mist de talkshow. “Nou, best heel erg. Daar hoef ik ook geen geheim van te maken. Matthijs was uniek in zijn soort. Met mij keken denk ik heel veel mensen elke dag naar hoe eloquent, creatief en bijzonder Matthijs was in de vooravond.”

Frans mist DWDD

Zowel M als De Vooravond trekken minder kijkers dan DWDD deed. Als Frans het over missen heeft, dan heeft hij het echter puur over de inhoud. “Dan praat ik niet eens over cijfers. Je vraagt aan mij of ik hem mis en dan gaat het echt over het plezier, de inhoud en de creativiteit die hij elke dag maakte. Ik mis dat.”

Vindt hij het niet moeilijk om dat uit te spreken? “Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Tegelijkertijd is er een nieuwe kans voor een nieuwe generatie met nieuwe gezichten. Ik kijk nu met heel veel plezier hoe we daaraan bouwen.”

Geen zorgen

Maakt hij zich er zorgen om dat M en De Vooravond zowel inhoudelijk als kijkcijfermatig niet op het niveau van DWDD zitten? “Nee, totaal niet. Er is in ons vak altijd een enorme discussie over de kijkcijfers en het bereik. Wij zeggen altijd: bereik is nodig om impact te hebben in de samenleving. Dat is onze belangrijkste drijfveer.”

“We willen goede en relevante inhoud brengen, maar we beginnen echt bij de inhoud.”

Het BNR-interview met Frans Klein kunt u hier terugluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen