Henk Krol ontploft tijdens ordinair moddergevecht in Op1

Henk Krol zorgde woensdagavond weer voor flink wat talkshowspektakel. Hij belandde bij Op1 in een ordinair moddergevecht met Liane den Haan, zijn opvolger bij de politieke partij 50Plus.

Henk Krol en Liane den Haan © Op1

Henk Krol, die een beetje met politieke partijen heeft wat André Hazes jr. heeft met vrouwen, vindt het doodzonde wat er sinds zijn vertrek is gebeurd met 50Plus. Lange tijd pleitte de ouderenpartij ervoor om de AOW-leeftijd terug te brengen naar 65 jaar, maar Liane den Haan noemt de huidige 67 jaar nu ineens het ‘ijkpunt’.

Nieuwe kapitein

Merkwaardig, vindt Henk het. “Luister: het belangrijkste voor 50Plus was toch dat we knokten tegen het nieuwe pensioenakkoord. Daar waren we mordicus op tegen. Dan komt er ineens een nieuwe kapitein op het schip en die zegt dan: ‘Nee hoor, daar moet je toch in meebuigen!’ Dan denk ik: jongens, dit is het voornaamste punt! Daar hebben we voor geknokt!”

Liane vervolgens: “Daar heb je niet voor geknokt. Daar heb je gewoon jarenlang nee gezegd en wat heb je daar bereikt? Helemaal niets! Dat je langs de zijlijn staat!”

‘Ik kan ook naar huis gaan!’

Henk zwaar geërgerd: “Dat is helemaal niet waar, Liane. Liane, luister nou eens. Toen ik in de Kamer kwam, tien jaar geleden, was het onderwerp pensioenen volstrekt taboe!”

Liane: “Weet je nog dat jij bij Pauw zat…” Presentator Charles Groenhuijsen: “Even één tegelijk!”

Daarop sloeg Henk zijn handen in de lucht: “Ik wil ook best wel naar huis toe gaan, maar luister alsjeblíeft ook even een paar woorden naar mij!”

Liane: “Nou, je loopt er daar voor weg, dus dat moet je hier niet doen, dat is niet aardig.”

Koffie-appje

Het gekissebis ging zo nog even verder. “Liane, ik kan zo moeilijk iets vertellen als jij er steeds doorheen zit!”, sneerde Henk op een gegeven moment.

Later verweet Henk zijn opvolgster asociaal gedrag. “Toen Liane aantrad, heb ik haar meteen een appje gestuurd van: ‘Laten we eens een keer koffie gaan drinken.’ Maar ook daar is het helaas nooit van gekomen.”

Liane sloeg direct terug: “Nou, die zat ik net nog even te bekijken dat sms’je, want ik heb jou een datumvoorstel gestuurd – 27 oktober – en daar heb jij nooit meer op gereageerd. Dus ik wacht nog.”

Live relatietherapie

SP-ster Peter Kwint, die ook in de studio was, vond het een bizarre vertoning. “Ik ben blij dat ik geen oudere ben. Ik vind het wel een beetje gênant dat middenin de grootste crisis waar ouderen extreem hard door geraakt zijn, we nu naar een soort live relatietherapie zitten te kijken, terwijl de inzet volgens mij moet zijn: ‘De AOW op 65.'”

In tegenstelling tot zowel 50Plus als Lijst Henk Krol is de SP wél onomwonden voor een verlaging van de AOW_leeftijd. “Dat kan volgens mij wel. En Henk, ook bij jou in het programma staat: ‘Alleen voor zware beroepen.’ Dat is ook niet meer zo hard als het was.”

Onderzoeker Peter Kanne: “De conclusie is dan eigenlijk dat als je de AOW op 65 wil, je op SP of PVV moet stemmen.”

Fragment

Een fragment uit Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen