Bram Moszkowicz ontploft bij Shownieuws, kotst op Rob Goossens

Bram Moszkowicz was gisteren in Shownieuws helemaal over zijn toeren vanwege de kritiek die is geuit op zijn zoon Nathan Moszkowicz, manager van artiesten als Lil’ Kleine en Bilal Wahib.

Bram Moszkowicz © Shownieuws

Er klinkt al geruime tijd kritiek op Nathan Moszkowicz vanwege zijn slechte omgang met de media. De afgelopen dagen is zijn talent Bilal Wahib in opspraak vanwege onzedelijk gedrag, maar lange tijd liet Nathan helemaal niets van zich horen. Het leidde tot felle kritiek van onder meer Albert Verlinde en Rob Goossens.

Bram ontploft

Die kritiek op Nathan staat niet op zichzelf. In Shownieuws, waar vader Bram nota bene een van de vaste deskundigen is, wordt al geruime tijd gemopperd over de slechte bereikbaarheid van de artiestenmanager. En daar blijkt Bram behoorlijk pissig over te zijn. Hij is nauw betrokken bij de zaak-Bilal: zijn zoon is de manager, zijn vriendin de advocaat.

Bram ontplofte gisteren aan de desk van Shownieuws. Hij vindt het verschrikkelijk dat zijn zoon Nathan steeds wordt neergezet als onervaren. Collega Bart Ettekoven daagde hem uit en vroeg: “Heeft jouw zoon gisteren aan jou gevraagd: ‘Pap, is het slim om morgenavond al bij Beau te gaan zitten?’ Wat is jouw juridische advies geweest?”

‘Nathan weet wat hij doet!’

Nathan kan goed zijn eigen boontjes doppen, benadrukte Bram. “Nathan, anders dan sommige mensen zeggen, weet zeer goed wat hij doet. Hij is niet impulsief en denkt na, met name in het belang van in dit geval zijn cliënt Bilal. Dat moest ik als advocaat ook doen, dus dat heeft hij misschien wel van mij overgenomen.”

Hij vervolgde: “De gesprekken tussen Nathan en Bilal ken ik niet en daar waar Nathan advies nodig had, kreeg hij dat van Nienke. Dat is vooral juridisch advies, want je hoeft Nathan niets te vertellen over het managementvak. Daar waar ik kan helpen, help ik ook weer. Zo moet je het zien, er is verder niets geheimzinnigs.”

Bram kotst op Rob

Weekend-baas Bart Ettekoven plaatste daar een kanttekening bij. “Niets vertellen over het managementvak? Hij heeft dus gisteren gewoon de hele dag zijn telefoon wéér niet opgenomen. Hij is wel vaker niet bereikbaar en we maken er hier ook wel eens grapjes over, maar is het handig om als manager gewoon de hele dag je telefoon niet op te pakken?”

Nou, daarmee had hij Bram op de kast. “Ja, dat kan buitengewoon handig zijn. Jij bepaalt zelf wat je doet en Nathan ook. Als Bilal van zijn bed wordt gelicht in de ochtend, dan zou het buitengewoon dom van Nathan zijn geweest omdat toevallig de Rob Goossensen van deze tijd – dat is zo’n vent die onder een steen vandaan komt en meteen met zijn mening klaarzit – vindt dat hij meteen moet antwoorden…”

‘Ik ben het oneens!’

Je moet juist niet impulsief zijn, aldus Bram. “Je moet kijken wat er aan de hand is, de feiten op een rij krijgen en daarom heeft Nathan gisteren ook rond een uur of 16.00 uur een verklaring afgegeven. Het zou buitengewoon dom zijn geweest omdat er publiek wil – zoals jij geloof ik (wijst naar Bart Ettekoven, red.) en anderen – dat je meteen reageert. Laat er een paar uur overheen gaan.”

Bart: “Bram, ik ben het niet met je eens. Een manager is er wel om gewoon de telefoon op te nemen. Dat hij vervolgens zijn cliënt in bescherming neemt en zegt: ‘Hij gaat vandaag niks zeggen en ik ook niet’… Je kan tenminste je telefoon opnemen.”

Bram: “Als je de telefoon opneemt en zegt dat je niks kan zeggen, heb je er ook niks aan.” Bart: “Het is een beleefdheidsvorm.”

Emotionele Bram

Anouk Smulders voelde hevige emoties aan tafel. “Ik voel heel veel emotie bij jou. Is dat dan je vaderlijke rol of is het überhaupt dit onderwerp? Wat proef ik hier dan?”

Bram: “Wat je proeft is dat mijn verbazing in deze zaak er naar uitgaat dat iedereen direct iets wil horen van hem of zijn manager, terwijl Nathan noch Bilal op dit moment niet verplicht is om iedereen antwoord te geven.”

De uitzending van Shownieuws kunt u terugzien op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen