BN’ers slijmen bij Marco Borsato, AD geeft hem schamele twee sterren

De buitenstaander kan het eigenlijk alleen nog maar aanschouwen met een teiltje in de hand: BN’ers die elkaar dagelijks met hartjes overladen op Instagram. Ditmaal treft de hartjesparade Marco Borsato.

Marco Borsato © William Rutten

Na ruim een jaar lang mediastilte keerde Marco Borsato gisteren terug in de schijnwerpers met een tergend lang liedje waarin hij zingt over zijn breuk met Leontine Borsato. Hij bedroog haar met Iris Hond en volgens Henny Huisman ook met Maan de Steenwinkel, een secretaresse en nog vele andere vrouwen.

Hartjes van BN’ers

De vergevingsgezindheid van vrouwen van bekende mannen is opvallend groot, maar voor Leontine was ditmaal de maat vol. Ze had geen zin om de Ineke of Monique uit te hangen en stuurde Marco en zijn overijverige cannolo naar zijn moeder in Alkmaar. Na een jaar lang uithuilen, heeft Marco nu een nieuw muziekje gemaakt.

Gewéldig, vinden alle collega-BN’ers van Marco het. “Vanuit het hart❤️ zo mooi!”, schreef Wendy van Dijk onder zijn Insta-post. En Patricia Paay: “Wat een prachtig nummer, kippenvel 💛”

“❤️❤️ kippenvel, brok in mijn keel”, schrijft Anouk Smulders. “❤️❤️❤️”, zegt Nicolette van Dam. En Irene Moors: “👏❤️prachtig.”

Twee sterren

Gelukkig is er het AD om de natuurlijke balans te herstellen. Wat vindt muziekrecensent Alexander van Eenennaam van het nieuwe Borsato-liedje Een Moment? Twee sterren! Van de vijf. Een keiharde afslachting in ’s lands grootste krant dus.

Alexander vindt het liedje niet alleen een herhaling van zetten, maar is ook kritisch over de samenwerking met Rolf Sanchez. “Op dit moment, juist bij dit onderwerp, doet het gek aan dat Borsato zijn boodschap deelt met zijn veel jongere collega die een couplet in het Spaans zingt en daarna overschakelt naar het Nederlands.”

“Dit nummer had Borsato alleen moeten maken. Het had hem alleen nooit verlost van een ander probleem: dat je als luisteraar automatisch je vraagtekens zet bij zijn geloofwaardigheid en oprechtheid. Daarmee zal hij voorlopig moeten leren leven.”

Schaamte voorbij

Ook De Telegraaf is uitermate kritisch. “Het is smaak hè, laat dat duidelijk zijn. Je mág het mooi vinden. En het mág je raken. Maar dat hoeft niet. Ik vind het afschuwelijk”, schrijft journaliste Hester Zitvast.

Ze vindt het niet om aan te horen. “Wat me het meest aan ’Een moment’ stoort is het schaamteloze claimen van Leontine. Laat die vrouw los.”

“Het glazuur springt van mijn tanden als ik het hoor. Dat je dit met droge ogen kunt zingen na je aanhoudende bedrog en er nog op casht ook, heeft iets ongelooflijk gênants, niet?”

Het liedje

Het Borsato-liedje:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen