Bijna miljoen abonnees Videoland: ‘Echt indrukwekkend’

Videoland, de Nederlandse uitdager van Netflix, blijkt een schot in de roos. Er waren eind 2020 maar liefst 903.000 betalende abonnees en dat is volgens kenners ‘echt indrukwekkend’.

Mocro Maffia © Videoland

De videodienst met populaire series als Mocro Maffia en De Bachelorette zit flink in de lift omhoog. Videoland noteert een stijging van het aantal betalende abonnees van 38 procent ten opzichte van het jaar ervoor, toen dat er nog 653.000 waren. De populairste titel was naast Mocro Maffia vooral Temptation Island.

Echt indrukwekkend

Colin van Hoek, deskundige op het gebied van online media en adjunct-hoofdredacteur van NU.nl vindt het bijzonder. “Videoland heeft 900.000 abonnees. Echt een indrukwekkend aantal. Wel benieuwd welk percentage er nog op een proefabonnement zit, maar dan nog”, schrijft hij op Twitter.

Zitten hier ook de gratis abonnementen bij die Videoland soms weggeeft? “RTL laat me in de mail weten dat er 903.000 betalende abonnees zijn. Dus zonder proefabonnement. Nog indrukwekkender dus 👏.”

Mijlenver voor op Talpa

De keuze om vol op Videoland te mikken is een zeer verstandige gebleken van RTL. Het mediabedrijf loopt op digitaal gebied mijlenver voor op de commerciële concurrent Talpa Network, die slechts de terugkijkdienst KIJK.nl heeft. Talpa-baas John de Mol mikt vooral op traditionele, lineaire televisie.

Het grootste videoplatform van Nederland blijft Netflix, alhoewel niet bekend is hoeveel mensen daar precies lid van zijn. In juni vorig jaar zou het gaan om zo’n 3,6 miljoen abonnees, meldde RTL Nieuws toen.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen