Astrid Joosten wantrouwt Russisch coronavaccin, Wendy van Dijk niet

Astrid Joosten stak vrijdagavond in haar talkshow Op1 niet onder stoelen of banken dat ze het Russische Spoetnik-vaccin wantrouwt. Ze heeft liever een ander coronavaccin.

Astrid Joosten en Wendy van Dijk © Annemieke van der Togt, Op1

Het zou zomaar kunnen dat we ons binnenkort ook kunnen laten inenten met het Russische Spoetnik-vaccin, dat momenteel onderzocht wordt door de EMA. Sommige mensen zijn wat huiverig over dit vaccin, omdat Rusland nogal gemakzuchtig is omgesprongen met de testprocedures. Toch blijkt het vaccin wel effectief te zijn.

Spoetnik

Waar Eva Jinek onlangs liet weten zich graag in te laten enten met Spoetnik, denkt Astrid Joosten daar anders over. “Zou ik het doen? Ik weet het niet. Ik zou misschien toch liever die andere vaccins hebben dan. Ik ga er nog een nachtje over slapen.”

Tafelgast Ab Osterhaus daarop: “Ik denk dat je ervan uit moet gaan dat als het door de EMA goedgekeurd is, dat het gewoon goed is. Dan wordt voldaan aan alle eisen.”

Britt zegt ja

Astrids tafelgasten zagen Spoetnik wél zitten. Britt Dekker: “Ik doe gewoon wat er van me verwacht wordt. Ik heb daar niet genoeg verstand van om hier interessant over te doen. Ik ben gewoon blij dat Ab positiever wordt.”

Astrid: “Maar als jij aan de beurt bent om te vaccineren en ze hebben voor jou het Spoetnik-vaccin, doe je het dan?”

Britt: “Ehm, nou ja, als het moet… Gisteren schreeuwde Rianne van Dorst heel hard: ‘Je laat je g*dverd#mme vaccineren, Dekker, want dan kan ik weer optreden.’ Dus als ik collegiaal wil zijn, moet ik het denk ik maar doen.”

Wendy wil ook

En Cornald Maas? “Meteen ja. Ik denk echt dat vaccineren de enige oplossing is.”

Astrid: “Ook Spoetnik?”

Cornald: “Alles echt. Ik wil ook echt af van het hele idee dat we maandag weer een persconferentie hebben en dan over drie weken weer naar een persconferentie sukkelen.”

Songfestival-ster Jeangu Macrooy sluit zich daarbij aan: “Zeker.”

En ook Wendy van Dijk wil Spoetnik: “Ja, ook!”

Fragment

Ab Osterhaus gisteren in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen