Zit Frank Visser achter populair Twitter-account Onderhoudsarmoe?

Veel mensen op Twitter zullen het wel eens voorbij hebben zien komen: het account Onderhoudsarmoe dat klaagt over de vertegeling van de Nederlandse natuur. Is het Frank Visser die hier achter zit?

Frank Visser © Tom Cornelissen

Meerdere malen per week deelt Onderhoudsarmoe weer schokkende foto’s van hoe gras, bosjes en andere natuur worden ingeruild voor keiharde, kille tegels. “Een bloemlezing op de ontgroening van Nederland”, omschrijft het Twitter-account zichzelf. En cynisch: “Maak Ons Land Onderhoudsarm.”

Frank stiekeme twitteraar?

Wie er achter het account zit is een mysterie, maar het zou zomaar om Frank Visser kunnen gaan. De SBS 6-ster komt vandaag in De Telegraaf met een hele rant over tegeltuinen. Hij geeft aan ook altijd moe te worden van kandidaten die in zijn shows klagen over bomen en ander groen van de buren.

Frank in de krant: “Mensen weten tegenwoordig niet meer wat een tuin is. Ze leggen ’m vol stenen, loungeset erop en een parasol. Dat ze niet accepteren dat daar troep in komt van buren die wel een ouderwetse tuin hebben, verbaast mij nog steeds. Al sinds het ontstaan van de aarde komen er takjes of pluisjes van bomen. Dat leg ik hun dan nog maar een keer uit.”

Omgekeerde psychologie

Onderhoudsvrij heeft één keer anoniem een interview gegeven en wel aan Vakblad De Hovenier. Hij begon ooit met het account toen hij in zijn buurt allerlei onderhoudsvrije voortuinen zag ontstaan. “Ik besloot die ontwikkeling via Google Maps te gaan onderzoeken en tijdsreizen te maken door Nederland”, zegt hij.

Daar kwamen echt schokkende foto’s uit, legt Onderhoudsvrij uit. “Je ziet het groen gewoon verdwijnen en steen ervoor terugkomen. Je kunt hier dan heel boos, verdrietig of teleurgesteld over gaan twitteren, maar daar bereik je vaak weinig mee. Ik besloot omgekeerde psychologie toe te passen en de verstening op humoristische wijze in beeld te brengen.”

“Met mijn account heb ik verder geen directe boodschap aan hoveniersbedrijven, maar wel een vraag: waarom ben je hovenier geworden en wat vind je van het werk dat je nu doet?”

Hond Bijt Frank

Terug naar Frank Visser: vanavond begint hij met een nieuw seizoen van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, om 21.25 uur op SBS 6. “Uiteraard hebben we weer die onvermijdelijke boom die voor een conflict zorgt. Maar ook een aparte zaak rond een mislukte pruik en twee Mechelse herders.”

Die twee Mechelse herders besloten tot zijn grote schrik Frank Visser aan te vallen. Mr. Frank Visser Zegt Au.

Onderhoudsvrij

Een tweet van Onderhoudsvrij:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen