Willeke Alberti onthult waarom ze van John de Mol scheidde

Willeke Alberti werd er gisteren in Matthijs Gaat Door kort naar gevraagd: haar scheiding van John de Mol in 1980. Ze liet zich er in de NPO 1-show kort over uit, maar hoe zit het nou echt?

Willeke Alberti © BNNVARA

Als onderdeel van de rubriek Forever Young hield Matthijs van Nieuwkerk gisteren een inlevend gesprek met de altijd sympathieke Willeke Alberti. Daarin kwam ook aan bod dat ze al 25 jaar alleenstaand is. “Ik heb altijd gehoopt dat je iemand vindt die ook onvoorwaardelijk van jou houdt”, sprak Willeke.

Getrouwd met John

Vervolgens bracht Willeke zelf haar huwelijk met John de Mol ter sprake: “In het begin is er natuurlijk heel veel hartstocht en de tweede keer, dat was ontzettend van mijn kant af, omdat ik dacht: dit gaan we doen!”

Matthijs: “Dat was John de Mol.”

Willeke: “Ja. Ik had Rooie Sien gemaakt, maar ik stopte met werken, omdat ik dacht: misschien komt het daardoor dat het niet goed is gegaan.”

Het hele verhaal

Een paar jaar geleden liet Willeke iets meer het achterste van haar tong zien in het boek ‘John de Mol: graven in een rijk leven’ van Jeroen te Nuijl. “John had moeite met mijn bekendheid, hij wilde geen meneer Alberti zijn en zeker niet afhankelijk worden van mij. Hij vertelde later dat hij maar één doel had gehad in ons huwelijk: om groter te worden dan ik”, onthulde Willeke daarin (via Story).

Willeke: “Hij was een echte kerel met veel ambitie, dan wil je niet in de schaduw staan van een vrouw. Ik ben artieste in hart en nieren, maar John had niet zoveel met mijn vak en vond het leuker als ik gewoon thuis was. Hij heeft nooit gezegd dat ik niet mocht werken, maar op een of andere manier liet hij mij — zonder woorden — doen wat hij wilde. En ik ben iemand die zich altijd aanpast aan haar geliefden.”

Absurd

John zei er volgens Story zelf over: “Ik heb haar carrière teruggedraaid tot een nulpunt. Achteraf gezien was dat natuurlijk volkomen absurd. Je verbiedt iemand iets en vervolgens ga je het zelf doen.”

Inmiddels is mediamagnaat John de Mol al sinds jaar en dag gelukkig met Els. “John heeft nu een vrouw die perfect bij hem past. Achter zo’n succesvolle man moet een stevige, maar bescheiden vrouw staan. Dat moet in je zitten. Ik heb het geprobeerd, maar ik word niet gelukkig als ik mijn eigen vak niet kan uitoefenen”, zegt Willeke.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen