Richard Groenendijk net als Katja op Bonaire: ‘Verraden door toeristen’

Richard Groenendijk is momenteel net als Katja Schuurman op Bonaire. Ze wilden dat vanwege coronashamers liever geheimhouden, maar Nederlandse toeristen hebben de showbladen getipt.

Richard Groenendijk en Katja Schuurman © Instagram

Katja Schuurman wekte gisteren behoorlijk wat verbazing door op Instagram net te doen alsof ze in Nederland is, terwijl ze in werkelijkheid met haar hele gezin op Bonaire zit omdat ze een film aan het draaien is. Ook Richard Groenendijk speelt in die film en is dus óók naar Bonaire afgereisd. Hij voelt zich verraden door toeristen, zegt hij op Instagram.

Billen bloot

Richard gaat nu met de billen bloot. “Ik zit net als Katja Schuurman op Bonaire waar ik samen met haar en een andere groep acteurs een speelfilm opneem. Toen ik hiervoor gevraagd werd was ik hartstikke blij. Ik had net een tournee van 130 voorstelling moeten cancellen vanwege corona dus ik was al lang gelukkig dat ik werk had.”

Vanwege het coronavirus heerst er momenteel een stigma op reizen. “Reizen wordt afgeraden, tenzij het voor werk is. (…) Wij zijn hier dus voor werk. Heel leuk werk op een geweldige locatie, dat besef ik me goed. En ik snap óók dat dat gevoelig ligt.”

Geheimzinnigheid

Waarom die geheimzinnigheid? “Eigenlijk wilden we vanaf de eerste dag al posten dat we hier zitten omdat we trots zijn op ons werk, maar omdat dat vanuit de productie werd afgeraden hebben we dat niet gedaan. Iedereen wordt tegenwoordig immers boos op iedereen en zéker op bekende mensen. Je doet het al snel niet goed.”

Nu zijn Katja en Richard verraden door toeristen. “Omdat er een paar toeristen zo sjiek zijn geweest om foto’s te maken en die nóg sjieker naar bladen en programma’s hebben gestuurd, kunnen we net zo goed zélf wat posten. Die toeristen zijn hier overigens níet voor werk, maar dat doet er blijkbaar niet zo toe.”

Genieten van de zon

Richard schaamt zich er niet voor dat hij geniet van de zon. “Dus bij deze; dit zijn Katja en ik tussen de opnames door, in het zwembad met haar geweldige baby die ze heel graag bij zich heeft. En als we draaien past de vader op. Gek he dat je dat wilt als moeder? Wie hier verder naartoe reist is mijn verantwoordelijkheid niet.”

“Katja heeft inmiddels al een bak bagger over zich heen gekregen, dus kom maar op; ik zit er ook klaar voor! Na mij laatste draaidag vlieg ik overigens weer keurig terug en ga ik als jurylid aan de slag in Op zoek naar Maria en per 1 maart als vrijwilliger op de afdeling oncologie van het Erasmus MC. Zonder camera’s.”

“Wellicht een idee voor iedereen die het zo druk heeft met het commentaar leveren óp anderen. Ga eens iets vóór anderen doen. Gewoon zomaar. Doe ik ook. Word je een leuker mens van. Echt.”

Insta-post

De Insta-post van Richard:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen