Radio 10 haalt opgelucht adem: Gerard Ekdom tekent bij tot 2024

Talpa Radio kan opgelucht ademhalen: Gerard Ekdom heeft voor drie jaar, tot 2024, bijgetekend bij Radio 10. Hij vertrekt dus niet, zoals het gerucht ging, naar de grote concurrent Qmusic.

Gerard Ekdom © Radio 10

Radio 10 is een enorm groot succes en dat is voor een belangrijk deel te danken aan Gerard Ekdom. Het zou voor Talpa een nachtmerrie zijn als hij na drie jaar zou opstappen als ochtendjock. Gelukkig voor John de Mol blijft hij gewoon zitten. “Ik blijf zitten waar ik zit, op een fijn plekje met een leuk team waar ik het naar mijn zin heb.”

Gerard had meer opties

Gerard onthult zijn aanblijven vandaag in De Telegraaf. “Elke dag zit ik een beetje in mijn radiobubbel en dan vergeet je eigenlijk dat er ook nog zaken zijn als een contract dat afloopt. Ja, er zijn altijd andere opties, maar voor mij is Radio 10 nu de lekkerste plek. Ik kan het programma maken dat ik wil, dan ben ik al vrij snel een gelukkig mens.”

De radiomaker realiseert zich dat hij de radiotak van Talpa mooie cijfers levert. “Ik ben nooit iemand die hoog van de toren blaast. Je kan wel een keer heel hard roepen: we zijn de nummer 2, maar daar blijf ik bescheiden in: het kan volgende maand weer heel anders zijn.”

Qmusic-geruchten

Radiokenner Patrick Kicken voorspelde een halfjaar geleden nog dat Gerard zou vertrekken naar Qmusic. Het zou tactisch gezien heel slim zijn van die zender, schreef hij. “Door het weghalen van Ekdom verzwak je de hele radiogroep nog verder. Het kwakkelt bij 538 en Veronica in de ochtend en het houdt de groei van Radio 10 verder tegen.”

Het mes snijdt aan twee kanten: ook voor Qmusic zou het goed nieuws zijn, stelde hij. “Niets ten nadele van Domien Verschuuren, een goeie strakke jock, maar niet de persoonlijkheid die je nodig hebt om ’s middags ook nog wat extra mensen naar je zender te trekken.”

Nieuws lag al op straat

Het nieuws dat Gerard bij Radio 10 blijft lag overigens al op straat. Het werd twee weken geleden onthuld door dezelfde Patrick Kicken.

Het contract is inderdaad al een tijdje geleden ondertekend, namelijk eind vorig jaar, geeft Gerard toe in De Telegraaf. “We hebben er vorige maand al een glaasje op gedronken, dat was meer een interne aangelegenheid.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen